A Momentumnak adott igazat a választási bizottság

1
2003

A Momentum országgyűlési képviselő-jelöltjét, Kovács Józsefet december 14-én szólították fel Putnokon a közterület-fenntartók, hogy fejezze be aláírásgyűjtési tevékenységét, hiszen erre nincs engedélye.

A Nemzeti Választási Bizottság (NVB) határozata alapján törvénysértő volt a putnoki önkormányzati rendészet intézkedése, melyben az aláírásgyűjtést közterület-foglalási engedély meglétéhez kötötte.

A Momentum nehezményezi, hogy bár nem sértették meg a törvényt és teljesen szabályosan jártak el, mégis

össze kellett pakolni a pultot és elhagyni a területet.

Az önkormányzat arra hivatkozott, hogy az önkormányzati rendelet előírja, hogy közterület-foglalási engedély kell a pultozáshoz. A Momentum szerint azonban ez nem igaz, a rendeletnek ez a szabálya a népszavazásokról szóló törvénybe ütközik, ahogyan azt az NVB határozata is kimondta.

A határozat eltiltotta a Putnoki önkormányzatot a hasonló jogsértésektől.

1 hozzászólás

  1. Hajrá Momentum.Putnokon is létre kell hozni a Momentum helyi szervezetét,nehogy már csak a FIDESZ katonái – élén a FIDESZes polgármesterrel,aki az “átkosban” marxistát is elvégezte,majd rendszerváltáskor “átigazolt” az egyes kormányzati demokratikus párthoz pl. MDF,FgKP-hoz is, talán reménykedve a húsos fazék mellől mások nyaktilólásában – pultozhassanak akár a piacnál is anno, pl. “Soros terv szerinti nemzeti konzultációs brosúrákkal”,azzal a “brosúrával” amiből mindenki postán megkapta a saját példányát. Az NVB. határozat a Momentumnak adjon hát erőt,bátorságot Putnokon a közügyekbe,így közpénz felhasználásokba való alaposabb betekintésre, összefogva pl. Hadházy Ákossal,a helyi Reform Szövetséggel is. Sőt Momentum,Jobbik,DK. kezdeményezhetne csak helyi aláírásgyűjtést,hogy pl. csak a Coopon kívül szükség volna-e más bevásárlási központra /Tesco,Penny,Reál,stb./ vagy MOLon kívül más /AVIA,Schell,bármely olcsóbb/ benzinkútra is.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .