Megsemmisítették a terrorista sejtet

0
447

Habár a fő elkövető után még mindig folyik a hajsza – s már nem csak Spanyolországban –, a rendőrség azt közölte, hogy sikerült megsemmisíteni a 12-tagú terrorista sejtet.

„Megvizsgálva azokat, akik meghaltak, illetve, akik letartóztatásba kerültek, továbbá a végrehajtott ellenőrzések eredményeként” – jutottak a hatóságok erre a következtetésre, közölte Ignacio Zoido belügyminiszter. A terrorcsoport – hírek szerint – 12 férfiből állt. Ugyanakkor a katalán kormány jelezte, hogy még lesznek letartóztatások, a kulcsszereplő még menekülésben van – jelentette a BBC.

Mint a FÜHÜ is megírta, a 22 éves marokkói születésű Younes Abouyaaqoub vált a 14 halálos és rengeteg sebesült – köztük egy magyar – áldozatot követelő csütörtöki merénylet fő gyanúsítottjává. Ő gyalog menekült el a helyszínről azt követően, hogy gépjárművel belehajtott a tömegbe. Ripoll városában élt, ahol már voltak letartóztatások,s ahol szombaton razziát tartottak egy imám házában.

Mindenesetre elgondolkodtató, hogy a pénteki turkui késelős merénylet gyanúsítottja és az azt követően őrizettbe vettek szintén marokkó származásúak.

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .