Megoldódik a magyar-holland „válság”?

0
795
Bert Koenders és Szijjártó Péter MTI Fotó: Marjai János

Szijjártó Péter külügyminiszter az ATV Egyenes beszéd című műsorában elmondta, hogy felhívta holland kollegája, Bert Koenders, akivel, szavai szerint, nagyon jó kapcsolatban van. Koenders azt mondta a magyar külügyminiszternek: nyilvánvaló, hogy az a mondat, amely egyenlőségjegyet tesz a terrorszervezetek és Magyarország gondolkodása és motivációja között nem tükrözi a holland kormány álláspontját.

Szijjártó arra kérdésre válaszolt, hogy meddig tarthat ez a diplomáciai állapot (a nagyköveti szintű kapcsolat megszüntetése). A továbbiakban a magyar diplomácia vezetője ismét idézte holland kollegáját, aki azt is mondta, hogy „unhappy” volt vagyis nem örült, hogy ez a nagyköveti nyilatkozat elhangzott. Szijjártó ezt követően önmagát idézve elmondta, hogy Koenderssel közölte: értékeli, hogy felhívta, de mivel a holland nagykövet nem telefonon, nem zártkörű beszélgetésen tette ezeket a megállapításokat, hanem nyilvánosan egy interjúban, ezért kéri, hogy a holland külügy is nyilvános nyilatkozatot tegyen minderről. A holland külügyminiszter, Szijjártó szerint, megígérte, hogy egy közleményt fognak kiadni.

Amennyiben ez így lesz, mondta a magyar külügyminiszter, akkor nagyon gyorsan meg tudják oldani ezt a konfliktust.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .