Meglepetéssel kezdődött az NFL-szezon

0
865

Idegenben győzött a Kansas City Chiefs az előző év bajnoka, a New England Patriots ellen. Alex Smith lejátszotta a pályáról Tom Bradyt, a Chiefs újonc futója pedig egy hatalmas hiba után három touchdownnal és majdnem 250 yarddal zárt. Három touchdownt ért el a Patriots új futója, Mike Gillislee is, de ez sem tudta ellensúlyozni Brady nagyon gyenge játékát. Ha a Chiefs kevesebbet szabálytalankodik, nagyon sima lett volna a meccs.

https://www.instagram.com/p/BYxBG2VDKLU/

Rangadóval indult az NFL új szezonja: a címvédő New England Patriots egy másik rájátszásrésztvevőt, a Kansas City Chiefset fogadta. Mindkét csapatnál van egy-egy nagy hiányzó: a Chiefsnél az első számú futó, Spencer Ware, a Patriotsnál pedig a legfontosabb elkapó, Julian Edelman dőlt ki sérülés miatt egész szezonra. Ennek ellenére, ahogy szezonbeharangozónkban is írtuk, mindkét csapat esélyes idén is a rájátszásra.

Az első akciónál mindjárt kisebb meglepetést láthattunk: hiába maradt teljesen üresen a Patriots újonnan érkezett tight endje, Dwayne Allen, Tom Brady túl hosszan dobta oda neki a labdát. Ezután viszont futásokkal és passzokkal is jól és gyorsan haladtak a hazaiak, végül a Billstől igazolt futó, Mike Gillislee vitte be a labdát a célterületre: 7-0.

A másik oldalon viszont rosszul indult az újonc futó, Kareem Hunt NFL-karrierje:

első próbálkozásánál elvesztette a labdát.

Furcsa volt látni, hogy Brady többször is pontatlanul passzolt Gronkowski felé (bár a tight end így is majdnem bemutatott egy bravúros elkapást, csak a visszanézésnél dőlt el, hogy földet ért a labda). Így is eljutottak a Chiefs 10 yardos vonaláig, ott viszont 4. kísérletre is megpróbálták tovább vinni a labdát mezőnygól helyett – a védelem azonban állta a sarat.

A Chiefs ezután elsősorban Hunt futásaival és Tyreek Hill elkapásaival haladt előre, végül Alex Smith passzát Demetrious Harris kapta el a célterületen belül: 7-7. A következő támadásnál Brady rendre megtalálta az üresen maradt elkapókat, megint

nagyon gyorsan haladt a Patriots,

a Chiefs védelme azonban végül meg tudta őket állítani, gyakorlatilag ugyanott, ahol az előző drive-ban.

A második negyed így egy mezőnygóllal indult: 10-7. A Patriots jól védekezett, hamar megállították a Chiefs támadóit, megint jöhettek Bradyék. Jól védte a támadófal, így meg tudta találni elkapóit, a futások is jól mentek, végül megint Gillislee vitte be a labdát: 17-7.

A Chiefs támadói megint nem nagyon tudtak haladni, de Brady pontatlan passzai miatt a Patriots támadói is hamar visszaültek a kispadra. Az utolsó két percben Smith passzaival ment előre a Chiefs (köztük Kelce bravúros elkapásával), végül Hunt elkapásával lett 17-14.

A második félidőben a Kansas támadhatott először, de nem sokat tudtak haladni.

Tom Brady passzai viszont továbbra is pontatlanok voltak, volt, hogy méterekkel túldobta elkapóját,

Marcus Peters és Eric Berry pedig jól védekezett. A New England is puntolt. Ezután Alex Smith remek labdát adott az üresen maradt Tyreek Hillnek –

75 yardos touchdownnal vette át a vezetést a Chiefs,

17-21.

https://twitter.com/NFL/status/905985784271880192

Brady végre megtalálta Gronkowskit, de Justin Houston remek védekezése megállította a támadást. Jól védekezett a Patriots is, hamar puntolnia kellett a Chiefsnek. A következő drive jobban sikerült a New Englandnek, de ehhez kellett a rengeteg kansasi szabálytalanság is. Megint

Gillislee vitte be a labdát, ez volt a harmadik touchdownja már a meccsen,

fordított a Patriots, 24-21.

https://twitter.com/NFL/status/905990464561491968

Egy gyenge visszahordás és Kelce buta szabálytalansága megakasztotta a Chiefs támadását, a puntnál pedig furcsa dolgot láthattunk: egymás után kétszer is szabálytalankodtak a rúgóval szemben, de a kétszer öt yard büntetés nem volt elég a first downhoz.

Bradynek végre összejött egy hosszú passz, Cooks kapta el, de a Chiefsnek sikerült mezőnygólon tartani a Patriots támadóit: 27-21.

A negyedik negyedet ismét egy gyönyörű játékkal indították a kansasiek: a remekül játszó

Alex Smith ezúttal Kareem Huntnak adott egy 78 yardos touchdown-passzt:

27-28.

Próbált visszavágni a New England, a Chiefs védelme azonban ismét remekelt, megint megállították negyedik kísérletnél a támadókat. Smithék most nem tudtak haladni, megint jöhetett Brady. Futásokkal tudtak haladni, az irányító viszont továbbra is pontatlan volt – újra punt következett.

Jöhetett az, amiben a Chiefs nagyon jó: futások és rövid passzok kombinálásával biztosan haladtak előre –

Kareem Hunt harmadik touchdownját futással szerezte,

gyorsan feledtette meccs eleji hibáját, 27-35.

A Patriots támadói továbbra sem tudtak haladni: vagy a gyengén játszó Brady passzolt rosszul, vagy a védők ütötték el a labdát. Kareem Hunt viszont remekelt: majdnem 50 yardos futást mutatott be. A következő futással pedig Charcandrick West újabb TD-t ért el az összeomló Patriots védelem ellen: 27-42.

https://twitter.com/NFL/status/906006421010915328

Brady úgy tűnt, a hitét is elvesztette, egymás után kétszer is sackelték, mínusz 14 yardot hozott ki a drive-ból a Patriots, a punt még a félpályáig sem ment el. Az utolsó három percben már inkább pörgette az órát a Chiefs.

TB12 is ready for his 18th season. [Credit: Michael Dwyer/AP]

A post shared by NFL on ESPN (@espnnfl) on

Alex Smith 368 passzolt yarddal és 4 TD-vel zárt, Kareem Hunt 148 futott, 98 elkapott yarddal. Bradynek 36 passzából csak 16 volt jó. Edelman nagyon hiányzik ebből a csapatból. De a Chiefs öröme sem teljes: Eric Berry megsérült, lehet, hogy hosszú időt ki kell hagynia.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .