Megfejtették a migránsos szendvics titkát!

1
1824

Nagy István agrárminiszter, helyben 

Tisztelt Uram!

Kijelentését, miszerint a magyarországi sertéspestist egy migráns által eldobott fertőzött szendvics okozhatta, bejelentésnek vettük és illetékességből továbbítottuk a Migránsok Okozta Nemzeti Károk Kivizsgálására (MONKK) létrehozott államtitkárságnak. A MONKK az ügyet az Ön felelős beosztására tekintettel soron kívül kivizsgálta, és a következőket állapította meg.

A hazánkban élő migránsok emberemlékezet óta dobálják fertőzött szendvicsekkel a vaddisznókat, utóbbiak pedig, eléggé el nem ítélhető módon, a számukra eledelnek minősülő étkeket rohamos gyorsasággal és főként felelőtlenül elfogyasztják. Az elmúlt időszakban több intézkedést is eszközöltünk annak érdekében, hogy a hazánkba nagy számban betóduló migránsok a jövőben ne fertőzött szendviccsel etessék a vaddisznókat, ám ők a fülük botját sem mozgatták. Már több figyelmeztető táblát kihelyeztünk, ám azt kellett tapasztalnunk, hogy a táblákon lévő feliratokat sem a migránsok, sem a vaddisznók nem tudták elolvasni, vagyis, rá kellett jönnünk, hogy az általunk figyelmeztetésként kihelyezett táblák hatástalanok. Egy uniós pénzből lefolytatott vizsgálat során azt is megállapítottuk, hogy az eddig módszerek helyett más eszközöket kell bevetnünk.

Már tanulnak migránsul azok a tolmácsok, akik hamarosan készen állnak arra, hogy a szendvicsdobálókat anyanyelvükön, vagyis, migránsul szólítsák fel arra, hogy a jövőben tartózkodjanak a fertőzött szendvicsek vaddisznók irányába történő hajigálásától. Megrendeltünk ötszáz darab migráns nyelvű plakátot, a következő szöveggel: „Ha Magyarországra jössz, ne etesd fertőzött szendvicsekkel a vaddisznóinkat”.

Hivatalunk ettől az intézkedéstől valódi áttörést remél, és meg vagyunk győződve arról, hogy ezzel legyűrjük a problémát, és megállítjuk a határainkon a sertéspestist.

Amennyiben a fent leírt, amúgy tudományosan igazolt módszerek mégsem válnának be, akkor terveink szerint még az eddiginél is több és drágább stadiont építünk, végső esetben pedig, a felcsúti kisvasutat meghosszabbítjuk Bicskéig, ha meg még ez sem használ, akkor Lovasberényig.

Kérjük tájékoztatásunk szíves tudomásulvételét. Miniszter úr munkájához sok sikert és jó, fertőzött szendvicsektől mentes egészséget kívánunk.

1 hozzászólás

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .