Már Vona is tervben gondolkodik

0
652

Meghirdette a Vona-tervet és győzelmet ígért a jövő évi választásokon Vona Gábor, a Jobbik elnöke, aki beszédében nagyon ügyelt arra, hogy a legszélesebb körhöz szóljon, s ne riassza el a szélsőségektől tartó szavazókat sem. Nem is csinált ebből titkot, hiszen kijelentette, hogy őt nem érdekli, ki jobbos, ki balos, a lényeg, hogy váltsák le Orbánt, ez a közös cél,  a közös cél pedig ’56-ban is összehozta  magyarokat.

 

A Corvin közben tartotta ünnepi beszédét a Jobbik, a beszédek után fáklyás menettel inultak a résztvevők a Magyar Rádió egykori, Bródy Sándor utcai székházához. Vona Gábor pártelnök az utóbbi időben megszokott engedékenyebb hangon beszélt, érzékelhetően nem csak és nem is elsősorban a Jobbikosokhoz szeretett volna szólni, hanem azokhoz, akiktől új szavazatokat remél.

Orbánt nevezte az ország legfőbb ellenségének, ő az, aki miatt a fiatalok elhagyják az országot, ő a szabadság ellenfe. Éppen ezért le kell váltani, a Jobbik ma az egyedüli kormányváltó párt – szögezte le.

Beszélt saját programjáról is, amelynek sarkalatos pontja a Soros-terv és az Orbán-terv megakadályozása. Neki is van terve derült ki. A Vona-terv pontjait sorolva emellett a menekültkérdésre tért ki; meg kell védeni az országot a menekültektől, ehhez pedig igenis szükség van a kerítésre és határvédelemre – szögezte le, hozzátéve: módosítani kell az alkotmányt, megakadályozandó a kötelező kvóta ránk szabását. Le kell váltani a  kormányt, s el kell számoltatni, Orbánnal az élén. Ezt követően mindent meg kell tenni az ország felzárkóztatásáért – beleértve az oktatási és az egészségügyi rendszer, valamint a bérek felzárkóztatását (ez utóbbi kapcsán felszólította a magyarokat arra, hogy csatlakozzanak a Jobbik kezdeményezéséhez).

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .