Magyarul, élő szóban üzent a magyaroknak Soros György

0
2058

„Azért nyilatkozom most, mert most fog megjelenni a konzultáció eredménye, s ez nagyon jó alkalom tisztázni, hogy mit mondanak ők, és mit mondok én” – ezzel indokolta mostani megszólalását Soros György. Szerkesztett videóüzenetet küldött az RTL Klubnak, amely interjút kért tőle.

„Ennyire mocskolódnak ellenem, s nem reagálok – ez rosszul esik a civil társadalom intézményeinek és azoknak az egyéneknek, akik ott dolgoznak és nagy kockázatokat vállalnak. Úgy érzem most nekem meg kell szólalnom, hogy megvédjem őket” – szögezte le Soros György, egyben megmagyarázva miért lépett a nyilvánosság elé.

Hétfőn a Független Hírügynökség először számolt be arról a közleményről, amelyben pontról pontra cáfolta a nemzeti konzultáció egyes pontjait.

A Nyílt Társadalom Alapítványon keresztül elküldött, szerkesztett, magyar nyelvű videójában Soros rámutatott: „A nemzeti konzultáció szándékos kiforgatása a nyilvánosan megjelent véleményeinek”. Hozzáfűzte: ha csak róla lett volna szó, nem reagált volna.

„Tragédia Magyarország számára, hogy a jelenlegi kormány a valóság kifordításával és a lakosság félrevezetésével igyekszik hatalmon maradni”

– közölte Soros György, aki az Orbán-kormány ellene irányuló kampányának korábbi megkezdése óta először nyilvánult meg személyesen arról, mit gondol a nemzeti konzultációl.

Végül leszögezte:

„Nagyon aggódom Magyarországért, sokat gondolok Magyarországra és akarom, hogy a magyar nép tudja, hogy én megteszek, és továbbra is meg fogok tenni mindent , hogy a magyar népet támogassam”.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .