Magánegészségügybe tart Csányi

0
1283

Nyolc napja kötött adás-vételi szerződést a Csányi Sándor tulajdonában álló Bonitás 2002 Zrt. a Medikomp Kft.-vel, ami alapján a Bonitás megszerzi a tulajdonában álló Budai Egészségközpont Kft. felett a közvetett irányítást.

Az üzlet a törvény szerint összefonódásnak minősül, ezért jelenleg a Gazdasági Versenyhivatal engedélyezésére várnak a felek – idézi az mfor.hu a GVH oldalán szereplő információt.

A Budai Egészségközpont Magyarország egyik legnagyobb magán-egészségközpontja, melynek vezetője Varga Péter Pál, akit 2010 augusztusában megválasztottak a Magyar Labdarúgó Szövetség orvosi bizottsága elnökének, miután Csányi Sándor a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke lett 2010 júliusában.

A Medikompnak tavaly közel 5,5 milliárd forintos árbevétele volt, amiből végül mindössze 155,2 milliós nyereség maradt.

A jövedelmező működés mellett azonban akadnak nem túl kedvező momentumok is a cég adatai között.

A hatályos cégkivonat szerint ugyanis a Medikomp üzletrészére 2016. decemberében jegyzett be zálogjogot az az azóta már Mészáros Lőrinc közelébe került MKB Bank. A hitelbiztosítéki nyilvántartás szerint emellett még 2015. júniusában 672 milliós követelés miatt jegyeztek be zálogjogot több orvosi készülékre (például defibrillátorra, betegőrző monitorokra, MR- és sterilizáló készülékekre), majd 2016 júniusában az MKB-Euroleasing jegyzett be egyet egy gépjárműre.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .