Hemzsegnek Matolcsy emberei az egyetemi karon

0
728
Forrás: Wikimedia Commons

Legalább másfél tucat jegybanki alkalmazottat talált a 24.hu a Magyar Nemzeti Bank pécsi földtudományi doktori iskolájának hallgatói között, és megtalálhatók az iskola ösztöndíj-programját fizető MNB-s alapítványok vezetői is. A sokmilliós jegybanki fizetések mellett havi 300 ezer forint ösztöndíj jár a vezető jegybankároknak. A program hallgatója Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója és felesége.

A Pécsi Tudományegyetem Földtudományi Doktori Iskolájának hallgatója egy sor MNB-s, illetve jegybanki alapítványi vezető, holott ezek az alapítványok tartanak fenn bőkezű ösztöndíj-programot az iskolában. A 24.hu

másfél tucat jegybankos hallgatót azonosított a 124 hallgató között.

Csaknem ötmilliós fizetése mellett jár a 300 ezres ösztöndíj Palotai Dánielnek, aki az MNB ügyvezető igazgatója, a második legjobban fizetett vezető. A 24.hu talált a hallgatók közt volt rendőrkapitányt, aki tavaly még az MNB bankbiztonsági vezetője volt, most a bedőlt devizahitelesek lakásait kezelő Nemzeti Eszközkezelő biztonsági igazgatója.

Az MNB által létrehozott alapítványok vezető tisztségviselői közül is többen a földtudományi doktornak készülnek, noha ezek az alapítványok hozzájárulnak az ösztöndíjak kifizetéséhez.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .