LMP: A legfőbb ügyész nem látja el a feladatait

0
702
Polt Péter
MTI Fotó: Krizsán Csaba

Demeter Márta, az LMP országgyűlési képviselője írásbeli kérdéssel fordult a legfőbb ügyészhez. Kérdése arra vonatkozott, hogy az ügyészség lépett-e bármit az azeri guruló dollárok magyarországi banki tranzakcióival kapcsolatban.

Az LMP szerint a legfőbb ügyész ismét nem csinált semmit.

Az LMP képviselőjének kérdése arra tért ki, hogy történt-e bármilyen hatósági intézkedés akkor, amikor az azeri Ramil Safarov kiadása, illetve a magyar és azeri kormány képviselőinek találkozói idején gyanús, offshore-hátterű pénzügyi tranzakciók történtek, amelyek a pénzmosásról és terrorizmus finanszírozásáról szóló törvény hatálya alá esnek.

Polt Péter legfőbb ügyész válasza szerint, mivel hivatalosan semmilyen megkeresés nem érkezett, ezért konkrét hatósági intézkedés nem történt az ügyben.

Az LMP álláspontja szerint a válasz három dolgot jelenthet: Polt Péter valóban nem tudott hivatalosan semmit a hétmillió dolláros offshore tranzakciókról: ebben az esetben újfent igazolta, hogy alkalmatlan a feladatának ellátására.

Ha viszont tudott a tranzakcióról, és nem jelezte azt a kormányzati szerveknek, ismét bebizonyította felkészületlenségét és hozzá nem értését.

Amennyiben viszont tudott a tranzakcióról és jelezte is azt, akkor a büntetőjogi felelőssége merül fel, amelyért a 2018-as rendszerváltás után a független igazságszolgáltatás felé kell elszámolnia.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .