Letartóztatták a keresztények ellen kampányoló fanatikus iszlamista vallási vezetőt

0
396
fanatikus muzulmánok
wikipedia

Alig mentette fel a bíróság azt a keresztény nőt, akit istenkáromlás miatt halálra ítéltek, fanatikus muzulmánok rohamozták meg a kormányzati negyedet Iszlamabadban. Az ország más városaiban is tömeg tüntetéseket szerveztek a felmentő ítélet ellen.

Asia Bibi keresztény paraszt asszony azzal sértette meg a hagyományokat, hogy egy olyan kútból ivott vizet munka után, melyből csakis hithű muzulmánok ihatnak. Ezért istenkáromlás miatt halálra ítélték. Nyolc évig ült a halál soron. Érdekében megszólalt Benedek és Ferenc pápa is. Októberben a Legfelső Bíróság felmentette a keresztény nőt, aki szabadon távozhatott a bíróságról. Elvben. A gyakorlatban rejtőzködik az egész családjával együtt nehogy meggyilkolják a fanatikus muzulmánok. Külföldre készülnek. A keresztény nő ügyvédje már külföldre menekült mondván Pakisztánban veszélyben az élete. Olaszország menedékjogot ajánlott a keresztény családnak.

Pakisztán lakosságának a döntő többsége muzulmán, akik közül sokan szívesen semmibe veszik a vallási kisebbségek jogait. Jellemző, hogy az eset kapcsán a miniszterelnök azon élcelődött, hogy Jézus Krisztusról nem tesz említést a római történetírás. Imran Khan az iszlamista pártok és a hadsereg támogatásával került hatalomra. Csak nehezen határozta el magát arra, hogy lesújtson a fanatikus tüntetőkre, akik a rendőröket is megtámadták. Végül külföldi nyomásra elszánta magát a cselekvésre – a fanatikus prédikátoron kívül még hétszáz szélsőséges iszlamista aktivistát vettek őrizetbe Pakisztánban, ahol egy istenkáromlás vádja alól felmentett keresztény nő továbbra is az életét félti a fanatikus iszlamista tömegtől.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .