Lényegében bezárult a kormánygyűrű a vidéki lapok körül

0
883

Újabb három megyei napilap került kormányközelbe: az Észak-Magyarországot, a Hajdú-Bihari Naplót, a Kelet-Magyarországot eddigi német tulajdonosa eladta azon osztrák üzletember cégének, amely bezárta a Népszabadságot, majd egytucat megyei újságot eladott Mészáros Lőrinc egyik érdekeltségének. A többit Andy Vajna veszi meg, s a fuhu.hu úgy értesült, hogy a maradék, a Nógrád Megyei Hírlap felvásárlása is rövidesen megtörténik.

A német Russmedia hétfőn bejelentette, hogy eladja az Észak-Magyarországot, a Hajdú-Bihari Naplót, a Kelet-Magyarországot a Media Development Management Kft.-nek, amely mögött az osztrák VCP Csoport áll. Ennek tulajdonosa Heinrich Pecina, aki tavaly megvásárolta a Mediaworks kiadóvállalatot, majd előbb bezárta a Népszabadságot, a kiadót pedig a tucatnyi megyei napilappal együtt eladta Mészáros Lőrinc egyik cégének. Pár napja aztán kiderült, hogy Andy Vajna egyik céges érdekeltsége veszi meg a Délmagyarországot, a Kisalföldet és a Borsot kiadó Lapcom Kiadó Zrt.-t.

Ezzel egy híján az összes megyei újság a kormány-Fidesz érdekkörébe került.

A fuhu.hu értesülése szerint a megmaradt független lapot, a Nógrádi Megyei Hírlapot kiadó Nógrád Hírcentrum Kft. megvásárlása is már csak idő kérdése.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .