Látványosan végzik Putyin ellenségei

0
757
Facebook

Prigozsin egész vezérkarával “repülőgép szerencsétlenség” áldozata lett, korábban Nyemcovot, az orosz elnök utolsó fajsúlyos politikai ellenfelét Moszkvában a Vörös tér sarkán lőtték le. Putyin erős üzenetet küldött mindenkinek: az állam én vagyok! Prigozsin két hónapja furcsa puccsot kísérelt meg a hatalom ellen, tehát vesznie kellett. A kérdés csak az, hogy miért várt eddig Putyin?

Biden amerikai elnök sietett megjegyezni, hogy kevés fontos dolog történik Oroszországban Putyin tudomása nélkül. Az elnök rendőrállama jól működik, de minden más akadozik. Erre mutatott rá Prigozsin, akinek lázadása jelentős szimpátiára számíthatott nacionalista körökben Oroszországban. A Wagner zsoldos hadsereg fura ura arra a nyilvánvaló tényre mutatott rá, hogy Putyin akciója Ukrajnában szánalmas kudarc. Zelenszkij megőrizte hatalmát, és a NATO segítségével sikeresen áll ellen Oroszországnak. Moszkva elszigetelődött, a kibontakozás pedig nem tőle függ hanem Washingtontól.

Mit ér a teljhatalmú vezér, ha impotens

Ezt a kínos kérdést feszegette Prigozsin, akinek már csak ezért is vesznie kellett hiszen a macho magatartás szinte kötelező a vezér számára Oroszországban. A puccs idejére azonban Putyin eltűnt. Kiderült róla, hogy gyáva kukac. Hiába a magántestőrség mégiscsak retteg. Joggal. Mindenki eredményt vár tőle hiszen másfél éve tart a “különleges hadművelet” Ukrajnában. A veszteség óriási, az elszigeteltség egyre riasztóbb, eredmény pedig sehol. Oroszország, ha így folytatja, akkor Kína gazdasági függvényévé válik. Az orosz nacionalisták számára nehéz elképzelni ennél megalázóbb forgatókönyvet. Putyin éppúgy az életével játszik mint Prigozsin. Közben azt is tudja, hogy a CIA elszántan keresi az új vezért Oroszországban, aki visszatérítené a hatalmas országot Nagy Péter cár nyugati útjára. William Burns, a CIA igazgatója Moszkvában volt az USA nagykövete, jól ismeri az orosz elitet. Rendszeresen tárgyal telefonon Szergej Nariskin tábornokkal, az SZVR, az orosz hírszerzés főnökével, aki állítólag nem helyeselte az ukrajnai agressziót. A királycsináló erő Oroszországban a hadsereg és a titkosszolgálat. Ők hozták Putyint az ezredfordulón, és ők is vihetik…

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .