Ma a Martinák és a Gerdák ünneplik a névnapjukat. A Martina Latin eredetű, a Martinus (Márton) férfinév női párja. Jelentése: Mars istenhez hasonló, merész, bátor, harcias, vitéz. A Gerda Germán eredetű, a gerte német szóból. Jelentése: ág, vessző. Itt van a lapszemle, olvassa el, hogy mit olvastunk az országos lapokban!

Magyar Hírlap: Sikeres volt a közigazgatás átalakítása

Varga Mihály a Hódmezővásárhelyi Járási Hivatal kibővített ügyfélszolgálatának átadásán azt mondta: könnyebbé, gyorsabbá és olcsóbbá vált az ügyintézés – olvasható a Magyar Hírlapban. E folyamat része az adóhivatali ügyfélszolgálatok kormányablakokba költözése. 64 újabb településen válik elérhetővé a személyes ügyintézés – tette hozzá.

A miniszter kitért arra, hogy 2017-ben az adóhivatal átalakítása meghozta a várt eredményeket. Tavaly majdnem 609 milliárd forinttal több adóbevétel érkezett be, mint 2016-ban, mindezt úgy sikerült elérni, hogy az adócsökkentések 2017-ben 860 milliárdot hagytak a lakosságnál, a családoknál, a vállalkozásoknál.

Népszava: Matolcsy-rokon autóbuszait erőltetnék a BKV-ra

Folytatódik a buszbotrány Budapesten. A Népszava több forrása is megerősítette, hogy a múlt héten a Nemzetgazdasági Minisztérium nyomatékosan próbálta meggyőzni a BKV vezérigazgatóját, hogy minél hamarabb vegye át a Modulo csuklós buszokat.

A jelek szerint azzal sem foglalkozik a kormány, hogy a Matolcsy jegybankelnök unokatestvérének érdekeltségébe tartozó Ikarus Egyedi Autóbusz Gyártó Kft. (IEAG) által gyártott Modulo 168d busznak még típusengedélye sincs, ráadásul a BKV-t vezető Bolla Tibort korábban a közlekedési cég felügyelő-bizottsága arra kötelezte, hogy a járművet előbb független minősítő intézettel vizsgáltassa át, s az állásfoglalást megfontolva döntsön az átvételről.

Hiába nyomorgatja azonban a tárca a vezérigazgatót, sem a BKV nem tudja megkezdeni az átvételi eljárást, sem a független szakértő nem tud addig vizsgálódni, amíg a gyártó át nem adja a típus teljes műszaki dokumentációját.

Magyar Idők: Budapest után vidéken is erősít Soros György hálózata

Vidéki újságírókat keres „erős helyi kapcsolatrendszerrel” a Soros György hálózata által támogatott Átlátszó.hu – írja a Magyar Idők. A portál felhívásában azt írja, „tisztességes honort” fizet a leendő tollnokoknak, cikkeiket pedig a „független vidéki nyilvánosságot támogató” Országszerte rovatukban teszik majd közzé, melyet kormánykritikus tartalmak megjelentetésére hoztak létre. Érdemes felidézni, hogy az Átlászó.hu is részt vesz a Transparency International Magyarország újságíróképzésében.

Az ötödik alkalommal meghirdetett programban idén először vesznek részt Budapesten kívüli szerkesztőségek.

Magyar Nemzet: Összefogásra szólítanak fel értelmiségiek

Harminc évvel a pártállam lebontsa után egy új pártállam kiépülésének vagyunk tanúi – idézi a Magyar Nemzet azt az ellenzéki pártoknak írt levelet, amelyben 26 köztiszteletben álló értelmiségi arról ír, hogy miért van szükség a Magyarország történetében eddig példátlan összellenzéki koordinált indulásnak a választáson.

Arra kérik a pártokat, hogy a választókerületi versengést félretéve minden velük szimpatizáló választópolgárt a legesélyesebb helyi ellenzéki jelölt támogatására buzdítsanak, ami esélyt teremthet a Fidesz által felszalámizott ellenzéki oldalnak a kormányváltásra. Hozzáteszik, a Fidesz jelenlegi sikere az ellenzék felelőssége is, a választók bizalmát pedig az elkövetett hibák helyrehozására kérhetik a pártok.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .