Lapszem – 2018. január 16.

0
847

Ma a Gusztávok ünneplik a névnapjukat. A Gusztáv északi germán eredetű név. Jelentése: harc és támasz. Olvassa el, hogy mit olvastunk az országos napilapokban!

Magyar Hírlap: Lázár János Hódmezővásárhelyen kampányolt

Lázár János a Hódmezővásárhelyhez tartozó tanyaközpont olvasókörében rendezett lakossági fórumon elmondta, az ellentéteket félretéve azon kell dolgozni, hogy a városlakók életkörülményei javuljanak – írja a Magyar Hírlap. Hódmezővásárhelyen a rendszerváltás óta nem volt ennyi munkahely, mint ma, 2010-ben 3 ezer álláskereső volt a városban, tavaly decemberben hatszáz – hangsúlyozta a térség országgyűlési képviselői posztját is betöltő politikus mintegy ötvenfős hallgatósága előtt.

Lázár János kifejtette, Hódmezővásárhelyen 3 ezer ipari technológiával épített lakás van. A kormány támogatásával az önkormányzat minőségi otthoncsere programot indított, annak érdekében, hogy az emberek ki tudjanak költözni ezekből a panelépületekből. Próbaképpen az önkormányzat a Csengettyű köz egy tízemeletesében élőknek kínálta fel, hogy megvásárolja lakásukat. Ennek árából és az önkormányzat támogatásából a városban álló régi házat, vagy külterületi kertes házat vásárolhat.

Magyar Idők: Szél Bernadett megszólalásaival Sorost és a migrációt támogatta

A bevándorlási válság kezdetekor Szél Bernadett Soros véleményével megegyező nyilatkozatokat adott, együtt tüntetett a Soros-szervezetekkel, kiállt a kvóta mellett, és elítélte a kerítésépítést is. A Magyar Idők az origo.hu által összeszedett néhány nyilatkozatot idéz Szél Bernadettől.

Aki, mint a lap írja, korábban Soros egyik szervezeténél dolgozott, pártja, az LMP a Soros-féle NGO-közegben szerveződött, ő maga többször tüntetett a Soros-szervezettel a migránsválság kezdetén.

Népszava: Falunyi ember fagyott meg tíz év alatt

Majdnem 2500 ember hűlt ki a téli hónapokban 2006 és 2016 között Magyarországon – derítette ki a Népszava a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) összesítéséből. A legtöbben (332-en) 2010-ben haltak fagyhalált.

A KSH adatai többé-kevésbé megegyeznek a hideg idő miatt bekövetkezett halálozásokról rendszeres jelentéseket közlő Magyar Szociális Fórum (MSZF) adataival. Míg a KSH szerint 2016-ban 238-an fagytak meg, az MSZF is majdnem 200 halálos áldozatról értesült (az eltérések abból is adódhatnak, hogy míg a KSH év eleji és végi adatokkal számol, addig az MSZF az adott év őszétől a következő év tavaszáig bekövetkezett haláleseteket összesíti). Az emberjogi szervezet szerint az idei télen, január közepéig 81-en fagytak halálra.

Magyar Nemzet: Hűségeskük az egyházi vezetőktől

Országszerte nagy felháborodást keltett, hogy a hódmezővásárhelyi plébános kormánypárti kortesbeszédet mondott vasárnap a templomban – olvasható a Magyar Nemzetben. Németh László azért emelkedett szólásra, hogy a híveket arra buzdítsa: szavazzanak a Fidesz jelöltjére a február 25-én esedékes időközi polgármester-választáson.

Bár lépése több okból is újszerűnek hat – érveit jórészt anyagi okokkal támasztotta alá –, egyáltalán nem előzmény nélküli. A vallási vezetők ugyanis egyértelműen közszereplőnek számítanak, ezért logikus, ha fontos közéleti kérdésekben megnyilvánulnak, ugyanakkor az is beszédes, amikor bizonyos esetekben csendben maradnak.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .