Lapszem – 2018. január 13.

0
317

88 éve ezen a napon először jelent meg a Miki egér képregény. Egyébként Veronika, Csongor, Ivett, Judit, Hiláriusz, Gotfrid és Vera névnapja van. Havas eső várható, hidegebbre fordul az időjárás, a legmagasabb hőmérséklet 3 fok lesz. Nulla felett.

Népszava

Áttörés Németországban: bajba kerülhetnek Orbánék
A német uniópártok és a szociáldemokraták megállapodtak a nagykoalíció folytatásáról. Egy 28 oldalas dokumentumban rögzítették azokat a legfőbb alapelveket, amelyek a tényleges kormányprogram alapjául szolgálhatnak. A megállapodást még a szociáldemokraták jövő heti, január 21-én esedékes rendkívüli kongresszusán is jóvá kell hagynia a mintegy hatszáz küldöttnek. Amennyiben ez az akadály is elhárul, következhetnek a koalíciós tárgyalások.

Magyar Nemzet

Százezrek nyomorognak esély nélkül
Jelenleg nagyobb a földkoncentráció, mint a Horthy-korszakban ○ A gyűlölködésnek beláthatatlan következményei lesznek
A fideszes politikai elit morális és társadalomfejlődési szempontokból is elfogadhatatlan eszközökhöz is nyúlva tartja fenn a médián keresztül a Nemzeti Együttműködés Rendszerét. Egyebek mellett erről is beszélt Kovách Imre szociológus, az MTA Társadalomtudományi Kutatóközpont Szociológiai Intézetének tudományos tanácsadója a Magyar Nemzetnek adott interjújában. A vidék- és településszociológiával és elitkutatással is foglalkozó kutató szerint a Fidesz befagyasztotta a társadalomstruktúrát, a szegényeknek nincs valós esélyük arra, hogy társadalmi helyzetükön változtassanak.

Magyar Hírlap

Már megvan az ítélet

George Soros szövetségesének tartják a magyar jelentés szerzőjét

Keveset tudni az EP-jelentéstevő Judith Sargentini budapesti útjáról, az viszont régóta ismert, hogy a holland politikus súlyosan büntetné „a jogállamiság útjáról letévedt” Magyarországot.

Miután az Európai Parlament plénuma tavaly májusban erősen kritikus állásfoglalást fogadott el hazánkkal kapcsolatban, júliusban a parlament állampolgári, jogi, bel- és igazságügyi bizottsága, a LIBE a holland Zöldbaloldal (Groenlinks) politikusát, Judit Sargentinit bízta meg a magyarország jogállamiságot értékelő jelentés elkészítésével. E dokumentum alapján dönt majd az EP arról, javasolja-e az Európai Tanácsnak, hogy indítson eljárást Magyarország ellen, ami az alapszerződés hetes cikkelyének aktiválásával akár szavazatmegvonást is jelenthet – ezt nevezik az uniós politikai szlengben „atombombának”.

Magyar Idők

Sötét kezdet
Még csengett a fülünk a startpisztoly dörrenésétől, és máris elkezdték. Pontosan úgy rontottak rá gyűlöletük tárgyára, ahogyan azt előre meg lehetett jósolni. A szokott sunyi módon külföldi végrehajtókra bízták a felvezetést, majd teleszórták bűzbombáikkal a teljes magyar médiát. Rendkívül áthallásos, hogy a sötétség követeinek a fénnyel van most is bajuk.
Súlyos szabálytalanságokat tárt fel az Európai Unió Csalás Elleni Hivatala az Elios Innovatív Zrt. által 2011 és 2015 között elnyert, uniós forrásból fizetett közbeszerzésekkel kapcsolatban, így szól a politikai értelemben látszólag ártatlannak tűnő, mégis megfelelő drámaisággal tálalt hír. Mert ha az Elios korábbi tulajdonosa, Tiborcz István nem veszi el Orbán Viktor miniszterelnök lányát, a kutyát nem érdekelte volna, hogy az önkormányzatok hogyan és mennyiért korszerűsítik településeik közvilágítását.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .