Lapszem – 2018. február 16.

0
809

Péntek van, a hét utolsó munkanapja. Ma a Juliannák és Lillák ünneplik névnapjukat, mi pedig megnéztük, miről írnak a mai lapok.

Válságkommunikációs sorvezetőt kaptak Tiborcz-ügyben a fideszesek

A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy a kampány ellenére befogadott 1300 menekült ügyéhez hasonlóan a miniszterelnök vejéhez kapcsolódó botrányról is

központi utasítást kaptak a fideszes politikusok

arról, hogyan kell kommunikálniuk. Ezt Gulyás Gergely frakcióvezető küldte szét. Eszerint az esetleges kérdésekre azt kell válaszolniuk, hogy „ez csak egy brüsszeli kampányjelentés”, „már kivizsgálták”, és különben is „Simicska Lajos volt az Elios tulajdonosa”.

Egyre szegényebb több mint egymillió idős ember

A Népszava egy nyugdíjas szervezetre hivatkozva azt írja, hogy

csak az átlagos, vagy annál magasabb nyugdíjaknál érvényesült a kormány által hangoztatott 3 százalékos idei emelés,

a nyugdíjasok kétharmadának sokkal kisebb mértékben nőtt a járandósága. A szervezet erről szakmai anyagot állított össze, eszerint az országos átlag alatti nyugdíjak vásárlóértéke évről-évre csökkent, nagyjából 1,3 milliónyi nyugdíjas folyamatosan szegényedik.

Újabb gyanúsítás Czeglédy Csaba ellen

A Magyar Idők szerint újabb, hozzá köthető iskolaszövetkezeteken keresztül elkövetett költségvetési csalással gyanúsította meg az adóhatóság Czeglédy Csabát, az MSZP előzetes letartóztatásban lévő politikusát. A nyomozás adatai szerint az elkövetési érték az eddigi hárommilliárd forint közel kétszerese lehet, írja a lap.

Fokozná az uniós pénzügyi kontrollt az Európai Számvevőszék

A Világgazdaság azt írja: az Európai Számvevőszék az uniós költségvetés rugalmasságának, átláthatóságának és elszámoltathatóságának fokozását javasolja, és azt is kezdeményezi, hogy

az Európai Bizottság készítsen elemzést a tagság pénzügyi és egyéb előnyeiről.

A javaslatok között az is szerepel, hogy határozzák meg az uniós hozzáadott érték fogalmát, amely segítségével azonosítani lehetne, hogyan biztosítható többletérték az uniós költségvetés révén, valamint értékelni lehetne a programok teljesítményét és a kockázatokat.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .