Lapszem – 2017. szeptember 20.

0
73

Friderika napja van. Aki ismer Friderikákat, ne felejtse el felköszönteni őket. Már itt is a lapszemle! Friss, ropogós, vegyék, vigyék!

Népszava: Újabb nyugdíjas párt alakult

A Nemzeti Idősügyi Program kidolgozását tekinti legfontosabb feladatának a Lendülettel Magyarországért elnevezésű tömörülés – tudta meg a Népszava

Az alapítók olyan jövőképet akarnak megfogalmazni, amely biztonságos és méltó idősödést és időskort garantál a társadalom valamennyi tagja számára. Az új pártot Földényi György, a Nyugdíjasok Országos Képviseletének elnöke és Lévai Katalin korábbi esélyegyenlőségi miniszter, volt szocialista európai parlamenti képviselő vezeti.

Magyar Nemzet: Elveszhetnek az autóiparnak adott milliárdok

Öt éven belül 40-60 százalékkal kevesebb munkást alkalmaznak a magyarországi autógyárak a villanyautó, illetve a robotika térhódítása következtében, legalábbis erre jutott több nemzetközi felmérés is – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Róna Péter közgazdász. – Ez hatalmas problémát jelent, mert a magyar kormány munkahelyteremtési támogatás címén 3-6 évre előre kifizette a munkabérköltséget olyan állásokra is, amelyek jó eséllyel megszűnnek. Azért különösen hibás ez a politika, mert ahelyett, hogy idejében fölismerve a veszélyeket, kiemelten képezték volna a magyar munkaerőt, hatalmas összegeket adtak ki fölöslegesen.

Róna Péter arra is fölhívta a figyelmet, hogy optimista becslések szerint a gyárak termelése nem fog visszaesni, de a magyar beszállítók jó része esélytelen lesz, mert képtelenek a modern követelményeknek megfelelni. Vagyis a kormány másik nagy hibája, hogy nem készítette föl a beszállítói réteget az új technológia magyarországi bevezetésére. Ez pedig a bruttó hazai termék (GDP) visszaesésében is megmutatkozhat.

Magyar Hírlap: Káosszal készítik elő a terepet Gyurcsánynak

Ha nem ment demokratikus többséggel hétfőn este, kedd reggel „önerősen” kirúgta a XV. kerület fideszes alpolgármesterét a DK-s polgármester, Hajdu László – olvasható a Magyar Hírlapban. A történetben láthatóan minden út Gyurcsány Ferenchez vezet.

Miután hétfőn este elegendő voks hiányában nem sikerült Hajdu Lászlónak Rákospalotán napirendre vétetnie fideszes alpolgármestere jogköreinek megvonását és Pintér Gábor leváltását, közleményt adott ki a DK-s polgármester. Ebben Budapest XV. kerületének vezetője tudatta, saját hatáskörben szeptember 19-től megvonja Pintér jogköreit, felmondja alpolgármesteri megbízását, ami kedden reggel meg is történt, erről a polgármesteri hivatal dolgozóit is tájékoztatták.

Magyar Idők: Egyhangúlag döntött a Fidesz a nemzeti konzultációról

Gulyás Gergely javaslata volt, hogy a parlament alelnökének és a törvényalkotási bizottság elnökének jelölje őt a kormányfő – tudta meg a Magyar Idők Hende Csabától.

A Fidesz új frakcióvezető-helyettese közölte: a kvótaperben született ítélet miatt aktuális a Soros-tervről nemzeti konzultációt tartani. A szombathelyi politikus sajnálatosnak nevezte, hogy a város neve az MSZP-s Czeglédy Csaba körüli botrány kapcsán kerül a sajtóba.

A frakcióülésen vetődött fel, hogy szükség lesz erre a nemzeti konzultációra, és Kósa Lajos indítványozta erről a szavazást. A frakció egyhangúan döntött arról, hogy felkéri a kormányt a nemzeti konzultáció előkészítésére. Ez a kormány dolga lesz tehát, a frakcióra és a törvényalkotási bizottságra nem hárul feladat ezzel kapcsolatban.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..