Lapszem – 2017. október 4.

0
228

Ma a Ferencek ünneplik a névnapjukat. Ha van Ferenc nevű ismerőse, tolmácsolja neki jókívánságainkat. Már itt is a lapszemle, csupa érdekesség, fontosság!

Magyar Idők: Takargatja a Jobbik a gazdálkodást

A törvények megkerülésével próbált a Jobbik – feltehetően a párt gazdálkodására vonatkozó – iratokat átadni tegnap az Állami Számvevőszéknek (ÁSZ), miután a szervezet közölte, az ügyészséghez fordul – értesült a Magya Idők.

Az ÁSZ ugyanis augusztus 10-én kezdte meg a párt 2015–16-ra vonatkozó, valamint az idei év első felét átfogó gazdasági ellenőrzését, a Jobbik azonban nem tett eleget adatszolgáltatási kötelezettségének, vagyis akadályozta a hatóság munkáját. A szervezet tájékoztatása szerint minden kiküldött értesítésben tájékoztatták a Jobbikot az adatszolgáltatás teljesítésének rendjéről, valamint arról, hogy mi a lehetséges jogkövetkezménye annak, ha azt elmulasztják.

Népszava: A polgármester kosarazhat, a cigánygyerek nem hintázhat

– Jó napot, jöttem regisztrálni! – így kopogott be a minap a hajdúhadházi sportpálya kapuján egy hétgyerekes helyi férfi kezdi hajdúhadházi beszámolóját a Népszava. A komplexumot fenntartó Hajdúvitéz Nonprofit Kft. – miután lapunk nyilvánosságra hozta, hogy a szegregált városrészben lévő tereket napijegy ellenében használhatják az itt élők, s ez kirekeszti a szegényeket – közleményben tudatta, hogy a helyiek regisztráció után ingyen használhatják a két éve uniós forrásokból elkészült sportpályát és játszóteret. Erről a lehetőségről addig senki nem tudott.

„A játszótér használata hajdúhadházi lakosok számára ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A regisztráció és azt igazoló kártya birtoklása díjtalan. A sportkomplexum ingyenesen használható, a Hajdúvitéz Nonprofit Kft. -vel köthető együttműködési megállapodás keretében, civil szervezetek kötelékében sportoló gyerekek és felnőttek számára. A játszótéren kívüli, szabadtéri sportolást szolgáló létesítményekre családi bérlet, felnőtt bérlet és napijegy váltható. A családi bérlet ára 7500 forint évente, amely két szülő és két gyermek számára teszi lehetővé a sportkomplexum egy éven át történő használatát” – ezt írta közleményében a társaság.

Magyar Hírlap: Gyurcsány cége 255 ezer eurós kölcsönt nyújtott Czeglédyéknek

Tavaly február 25-én Gyurcsány Ferenc vagyonkezelésre szakosodott cége, az Altus Portfólió Korlátolt Felelősségű Társaság 255 ezer euró összegben úgynevezett rövid lejáratú likviditási – a fizetési nehézségek áthidalására szolgáló – kölcsönt nyújtott a szombathelyi székhelyű Humán Operátor Zrt.-nek olvasható a Magyar Hírlapban. A kölcsönvevő cég igazgatósági elnöke, vagyis Czeglédy Csaba, Gyurcsány Ferenc és Botka László, valamint két „demokratikus párt”, az MSZP és a Demokratikus Koalíció ügyvédje az ügyletben információink szerint készfizető kezességet is vállalt. A kölcsönszerződést, amelynek lejárati ideje 2016. április 30. volt, a kölcsönadó részéről Dobrev Klára vezérigazgató, Gyurcsány felesége írta alá. A szerződésben a kamatot az aktuális jegybanki alapkamat mértékében határozták meg, ezenfelül a kölcsönvevőnek 4800 eurót kellett fizetnie.

Magyar Nemzet: Az MSZP nem adta fel, hogy közös listát állítson a DK-val

Várhatóan napokon belül megkezdődik az egyeztetés az MSZP és a Demokratikus Koalíció (DK) között a 106 egyéni jelöltről. A Magyar Nemzet információi szerint a kapcsolatfelvétel már megtörtént, és amilyen gyorsan csak össze tudják hozni, le fog ülni a két párt tárgyaló delegációja. A szocialistákat Molnár Gyula pártelnök, Hiller István választmányi elnök és Tóth Bertalan frakcióvezető fogja képviselni, míg a DK részéről Gyurcsány Ferenc pártelnök és Molnár Csaba alelnök biztosan ott lesz.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .