Korrupció Győrben: letartóztatták a rendőrkapitányt

0
1556
Pixabay

Váczi Attila rendőr ezredest, akit 2015-ben neveztek ki rendőrkapitánynak Győrben, munkahelyén megbilincselték, majd átkutatták az irodáját. Az intézkedés mindenkit meglepett, mert Váczi Attila ezredest mintarendőrnek ismerték Győrben. Egy vállalkozó feljelentése áll a letartóztatás hátterében – írja a Magyar Nemzet.

Korrupciós ügyek akkor buknak ki Magyarországon, ha erre a hatalom engedélyt ad. Ilyen fontos rendőri vezető letartóztatásához nemcsak Pintér Sándor belügyminiszter engedélye szükséges, de Orbán Viktoré is hiszen ez elsőrangú politikai kérdés. Miért?

Egyrészt azért, mert Pesty László dokumentumfilmes meghirdette “a Fidesz megtisztulásának” kampányát. Ő ugyan azt állítja, hogy saját szakállára kezdte meg az akciót azt követően, hogy egy vállalkozó kizsebelése ügyében hiába kért két percet Orbán Viktortól Tusnádfürdőn. Első megszólalása Lölő ügyben még talán nevezhető volt magánakciónak, de az, hogy karácsonyra már nagy leleplezéseket ígér 10-12 korrupciós ügyben már semmiképp sem. Annál kevésbé,

mert Lölő vagyis Mészáros Lőrinc Orbán Viktor alteregója.

Ezért különösen furcsán hangzik egy ősfideszes szájából, hogy nem tesz jót a Fidesznek a Lölő jelenség vagyis az, ha

“a nyilvánosság előtt lopunk, csalunk, hazudunk és zsarolunk!”

Az meg egyenesen hab a tortán, ha olyasmit állítunk, amiről „csak” egy egész ország tudja, ki áll az alteregó mögött, de nyugodtan mondhatjuk azt is kinek a strómanja ez a Lölő! Mindebből persze az is következik, hogy nagyon is téves vagy hamis az a következtetése Pestynek, hogy a miniszterelnök semmiről nem tudott. Már csak azért is mert ugye nem csak Lölőből lett csodagázszerelő, hanem az Orbán klán minden egyes tagjából a maga területén és azoknak a közvetlen rokoni, baráti köréből. Ezért hangzik falsul Pesty szájából  szeretett Miniszterelnökének védelme. Pesty nem naív, pontosan tudja, ha Orbánt is megcsapja az igazságszolgáltatás szele rá is vonatkoztatható, hogy az árulást mindenhol, de az árulót… Ennek köszönhető, hogy karácsonyig időt hagyott a Miniszterelnök áldozza fel az igazságszolgáltatás oltárán néhány megtévedt bárányát.

Két jacht

Miután Győr rendőrkapitányát tartóztatták le korrupció gyanújával, ezért óhatatlanul felrémlik, hogy Borkai Zsolt olimpiai bajnok bejelentette: újraindul a polgármesteri székért! Miközben az utóda Orbán Viktor áldásával polgármestere Győr városának. Borkai Zsolt megnyerte a 2019-es polgármesteri választást annak ellenére, hogy szexbotránya, mely egy jachton történt érdekes utazáshoz kapcsolódott, bejárta az egész magyar médiát. A szexvideó nézettsége rekordokat döntögetett. A videó hősnőinek Borkai Zsolt állítólag ruha üzletet ígért Győrben, és az ígéretét teljesítette is. Vajon mit tudott a most letartóztatott rendőrkapitány Borkai Zsolt ügyeiről? Mit tudhatott a mostani győri polgármester viselt dolgairól?

A rendőrség a néma ezekben az ügyekben, de szorgosan gyűjti az információkat mindenkiről, hogy a hatalom ily módon kézben tarthasson lehetőség szerint mindenkit a politikai elitben.

Mészáros Lőrinc és Várkonyi Andrea luxus jachtja nemcsak ellenzéki körökben csapta ki a biztosítékot, de még Gulyás Gergely kancellár miniszter is azt mondta, hogy ilyen nehéz időkben amikor a magyar lakosság jelentős része megélhetési gondokkal küzd, akkor nem ártana kissé szerényebb viselkedés. A sajtó ujjongott, pedig Gulyás csupán azt mondta a lopott pénzből csendesebben vigadjanak, nem pedig azt: ne lopjanak! Ez mutatja igazán mennyire nem értik ott fönt, hogy

nem Az urizálás az igazi probléma, hanem hogy a mi pénzünkből jut rá a gázszerelőnek, ráadásul Ebben nem csak Orbán miniszterelnök keze, de egész karja is benne van!

Magyarországon ma gazdasági válság uralkodik: csökken az életszínvonal, magas az infláció, nő az államadósság. Brüsszelből nem jönnek az eurómilliárdok, a kínaiak közölték, hogy kormányokat nem támogatnak vagyis pénzt csak üzleti alapon adnak. Ebben a helyzetben Orbán Viktor fejében megfordulhat a gondolat:

egy tisztogatás az elitben jót tenne a hataloma népszerűségének miközben ráijesztene mindenkire, aki a nemzeti együttműködés rendszerét nélküle képzeli el.

A korrupciós tisztogatást Putyin és Hszi Csin ping egyaránt alkalmazta, hogy ily módon megerősítse saját személyes hatalmát. Orbán Viktort is elfoghatja a kísértés, csakhogy Magyarország nem Oroszország és nem is Kína. Mind Moszkvában mind pedig Pekingben évtizedes sőt évszázados hagyománya van a brutális tisztogatásnak a hatalmi elitben, de Magyarországon nincsen. A Rákosi korszak ebben a tekintetben kivételnek, szovjet importnak számít. Orbán a tisztogatással a káoszt fokozná holott nem ezt várja sem a saját köre sem pedig a közvélemény. Megoldást akarnak látni a vezértől nem pedig újabb bűnbakokat találni.

Merre van előre?

Erre az egyszerű kérdésre kellene választ találnia Orbán Viktornak, mert enélkül egy esetleges nagy tisztogatás csak a rendszer paródiáját mutatná. Csődközelben stagnáló rendszer attól nem működik hatékonyabban, hogy néhány korrupt oligarchát vagy rendőrt a vezér beáldoz.

Orbánnak vezetnie kellene, de maga sem tudja, hogy merre van előre. Legnagyobb szerencséje, a végletekig impotens ellenzéke. Így marad a PR, de a nagy semmit nem lehet végtelenségig eredményként elkönyvelni. Rémálmaiban meg sokszor felsejlik Nicolae Ceausescu a kivégző osztag előtt a kaszárnya udvaron Tirgovisteben.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .