Kezdőlap Címkék Lölő

Címke: Lölő

“A pénz Lölő nevén van, de nyilvánvalóan nem rendelkezik vele”

0

Amióta Pesty László dokumentumfilmes “ősfideszes” előállt a Lölő jelenség bírálatával  Tusnádfürdőn, mely szerint “nem szerencsés az, ha a kirakatban lopunk, csalunk, hazudunk és zsarolunk”, sokan kétlik, hogy spontán ötletet valósítana meg. Vásárhelyi Mária most a Facebookon azt írta, hogy “egy szigorúan megkomponált forgatókönyv kivitelezéséről van szó.”

Megszólalt már ebben az ügyben Pesty László többször is, és nagy leleplezéseket ígért, melyeket a karácsonyfa alá kíván elhelyezni. Ehhez képest az egyik célszemély, Szíjj László az Indexnek úgy nyilatkozott, hogy Pesty László korábban tőle kért pénzügyi támogatást, de ő ezt elutasította. Pesty László úgy nyilatkozott, hogy azért kezdte meg antikorrupciós kampányát, mert két perces kihallgatást kért egy kizsebelt vállalkozó ügyében, de Orbán Viktor nem fogadta őt.

Vásárhelyi Mária viszont arra hívja fel a figyelmet, hogy a leleplezési kampány során az égvilágon kívül semmi újat sem tudtunk meg a nemzeti együttműködés rendszerének nagy korrupciós ügyeiről.

“Ha Pesty Lászlónak valóban bizonyítékai vannak a korrupcióra, akkor a rendőrségen kellene csicseregnie. Ha nem így tesz, akkor ez bűnpártolás!”

– fogalmazza meg a jogi tényállást Vásárhelyi Mária. Aki ezek után megfogalmazza mondanivalóját:

”Senki sem hiszi el, hogy a gázszerelő bármilyen beruházásról önállóan dönthet, és nem minden esetben Orbán Viktor mondja ki a döntő szót!

Bár a pénz Lölő nevén van, de nyilvánvalóan nem rendelkezik felette.”

Rémes gazdasági adatok

Az augusztusi infláció még mindig 16% fölött, messze meghaladva minden más országot az Európai Unióban. Már a kormány sem hisz abban, hogy idén gazdasági növekedés lehet. A költségvetési hiányt viszont már 97%-ban teljesítette augusztus végéig. Vagyis az államadósság tovább növekszik. Magyarország lépeget az adósság csapda felé amikor egyre újabb kölcsönöket kell felvenni a korábbiak törlesztésére – picit magasabb kamattal. A kölcsönadó bankok ugyanis azt látják, hogy miközben a számok csapnivalóak, az Orbán kormány nem változtat politikáján vagyis az eurómilliárdok belátható időn belül nem érkeznek meg Brüsszelből Magyarországra.

A tartós stagfláció várható az életszínvonal permanens csökkenésével.

Orbán Viktor egy őszinte pillanatában hét szűk esztendőt jósolt, és ez igaz lehet a lakosság döntő többségére, de a hatalomhű oligarchákra nem!

Ezért kínos Lölő és párja luxus jachtozása a Földközi-tengeren. Ezért van szükség Pesty László korrupcióellenes kampányára. Csakhogy ez a problémák megoldására kissé kevés. Nincs olyan propaganda, amely ellensúlyozni tudná az életszínvonal tartós csökkenését. Ezért kell Orbán Viktornak dezorganizálnia még jobban az ellenzéket nehogy a proteszt szavazatokat megszerezve hatalomra jussanak. Szlovákiában Fico ellenfelei a semmiből teremtettek olyan ellenzéket, amely megbuktatta a nemzeti együttműködés rendszerét. A hatalom sok hűséges emberét el is veszítette, de minthogy Szlovákia problémáit a hatalomra került ellenzék sem tudta megoldani, ezért visszajöhet Fico, és ez reményt csöpögtethet Orbán Viktor csüggedő szívébe is: ebben a régióban az ilyen rendszerek örökéletűek. Persze olykor elveszítik a fejüket mint Nicolae Ceausescu vagy Szlobodan Milosevics…

Korrupció Győrben: letartóztatták a rendőrkapitányt

Váczi Attila rendőr ezredest, akit 2015-ben neveztek ki rendőrkapitánynak Győrben, munkahelyén megbilincselték, majd átkutatták az irodáját. Az intézkedés mindenkit meglepett, mert Váczi Attila ezredest mintarendőrnek ismerték Győrben. Egy vállalkozó feljelentése áll a letartóztatás hátterében – írja a Magyar Nemzet.

Korrupciós ügyek akkor buknak ki Magyarországon, ha erre a hatalom engedélyt ad. Ilyen fontos rendőri vezető letartóztatásához nemcsak Pintér Sándor belügyminiszter engedélye szükséges, de Orbán Viktoré is hiszen ez elsőrangú politikai kérdés. Miért?

Egyrészt azért, mert Pesty László dokumentumfilmes meghirdette “a Fidesz megtisztulásának” kampányát. Ő ugyan azt állítja, hogy saját szakállára kezdte meg az akciót azt követően, hogy egy vállalkozó kizsebelése ügyében hiába kért két percet Orbán Viktortól Tusnádfürdőn. Első megszólalása Lölő ügyben még talán nevezhető volt magánakciónak, de az, hogy karácsonyra már nagy leleplezéseket ígér 10-12 korrupciós ügyben már semmiképp sem. Annál kevésbé,

mert Lölő vagyis Mészáros Lőrinc Orbán Viktor alteregója.

Ezért különösen furcsán hangzik egy ősfideszes szájából, hogy nem tesz jót a Fidesznek a Lölő jelenség vagyis az, ha

“a nyilvánosság előtt lopunk, csalunk, hazudunk és zsarolunk!”

Az meg egyenesen hab a tortán, ha olyasmit állítunk, amiről „csak” egy egész ország tudja, ki áll az alteregó mögött, de nyugodtan mondhatjuk azt is kinek a strómanja ez a Lölő! Mindebből persze az is következik, hogy nagyon is téves vagy hamis az a következtetése Pestynek, hogy a miniszterelnök semmiről nem tudott. Már csak azért is mert ugye nem csak Lölőből lett csodagázszerelő, hanem az Orbán klán minden egyes tagjából a maga területén és azoknak a közvetlen rokoni, baráti köréből. Ezért hangzik falsul Pesty szájából  szeretett Miniszterelnökének védelme. Pesty nem naív, pontosan tudja, ha Orbánt is megcsapja az igazságszolgáltatás szele rá is vonatkoztatható, hogy az árulást mindenhol, de az árulót… Ennek köszönhető, hogy karácsonyig időt hagyott a Miniszterelnök áldozza fel az igazságszolgáltatás oltárán néhány megtévedt bárányát.

Két jacht

Miután Győr rendőrkapitányát tartóztatták le korrupció gyanújával, ezért óhatatlanul felrémlik, hogy Borkai Zsolt olimpiai bajnok bejelentette: újraindul a polgármesteri székért! Miközben az utóda Orbán Viktor áldásával polgármestere Győr városának. Borkai Zsolt megnyerte a 2019-es polgármesteri választást annak ellenére, hogy szexbotránya, mely egy jachton történt érdekes utazáshoz kapcsolódott, bejárta az egész magyar médiát. A szexvideó nézettsége rekordokat döntögetett. A videó hősnőinek Borkai Zsolt állítólag ruha üzletet ígért Győrben, és az ígéretét teljesítette is. Vajon mit tudott a most letartóztatott rendőrkapitány Borkai Zsolt ügyeiről? Mit tudhatott a mostani győri polgármester viselt dolgairól?

A rendőrség a néma ezekben az ügyekben, de szorgosan gyűjti az információkat mindenkiről, hogy a hatalom ily módon kézben tarthasson lehetőség szerint mindenkit a politikai elitben.

Mészáros Lőrinc és Várkonyi Andrea luxus jachtja nemcsak ellenzéki körökben csapta ki a biztosítékot, de még Gulyás Gergely kancellár miniszter is azt mondta, hogy ilyen nehéz időkben amikor a magyar lakosság jelentős része megélhetési gondokkal küzd, akkor nem ártana kissé szerényebb viselkedés. A sajtó ujjongott, pedig Gulyás csupán azt mondta a lopott pénzből csendesebben vigadjanak, nem pedig azt: ne lopjanak! Ez mutatja igazán mennyire nem értik ott fönt, hogy

nem Az urizálás az igazi probléma, hanem hogy a mi pénzünkből jut rá a gázszerelőnek, ráadásul Ebben nem csak Orbán miniszterelnök keze, de egész karja is benne van!

Magyarországon ma gazdasági válság uralkodik: csökken az életszínvonal, magas az infláció, nő az államadósság. Brüsszelből nem jönnek az eurómilliárdok, a kínaiak közölték, hogy kormányokat nem támogatnak vagyis pénzt csak üzleti alapon adnak. Ebben a helyzetben Orbán Viktor fejében megfordulhat a gondolat:

egy tisztogatás az elitben jót tenne a hataloma népszerűségének miközben ráijesztene mindenkire, aki a nemzeti együttműködés rendszerét nélküle képzeli el.

A korrupciós tisztogatást Putyin és Hszi Csin ping egyaránt alkalmazta, hogy ily módon megerősítse saját személyes hatalmát. Orbán Viktort is elfoghatja a kísértés, csakhogy Magyarország nem Oroszország és nem is Kína. Mind Moszkvában mind pedig Pekingben évtizedes sőt évszázados hagyománya van a brutális tisztogatásnak a hatalmi elitben, de Magyarországon nincsen. A Rákosi korszak ebben a tekintetben kivételnek, szovjet importnak számít. Orbán a tisztogatással a káoszt fokozná holott nem ezt várja sem a saját köre sem pedig a közvélemény. Megoldást akarnak látni a vezértől nem pedig újabb bűnbakokat találni.

Merre van előre?

Erre az egyszerű kérdésre kellene választ találnia Orbán Viktornak, mert enélkül egy esetleges nagy tisztogatás csak a rendszer paródiáját mutatná. Csődközelben stagnáló rendszer attól nem működik hatékonyabban, hogy néhány korrupt oligarchát vagy rendőrt a vezér beáldoz.

Orbánnak vezetnie kellene, de maga sem tudja, hogy merre van előre. Legnagyobb szerencséje, a végletekig impotens ellenzéke. Így marad a PR, de a nagy semmit nem lehet végtelenségig eredményként elkönyvelni. Rémálmaiban meg sokszor felsejlik Nicolae Ceausescu a kivégző osztag előtt a kaszárnya udvaron Tirgovisteben.

Pesty László karácsonyi ajándéka: nagy korrupciós leleplezések a hatalom házatáján

Tusnádfürdőn kezdte meg leleplező kampányát a Fidesz egyik ősrégi tagja, akit nem fogadott Orbán Viktor amikor egy kizsebelt vállalkozó ügyében akart a miniszterelnöknél interveniálni.

Pesty most bizonyítékok sokaságát ígérte, melyek leleplezik a nemzeti együttműködés rendszerének oligarcháit:

“Kilenc az egyhez fogadom, hogy a következő négy hónapban nagyon sok bizonyíték nyilvánosságra fog kerülni. Ha engem leüt a hajókötél, ami nem valószínű, mert ez nem egy veszélyes város, úgy vigyáznak rám mint a hímes tojásra, akkor napvilágot látnak majd a bizonyítékok. Lesz akinek a karácsonyfa alá fogjuk odatenni. Szép karácsony lesz”

– mondta a dokumentum filmes a Telexnek.

Mit szól ehhez a Fidesz?

“Miért merülne fel, hogy megtagadjanak amikor a napnál világosabb, hogy jót teszek a pártnak? Nem hosszútávon hanem már középtávon is, sőt ad abszurdum rövid távon is!

Ha jót teszek a Fidesznek, elősegítek egy tisztulási folyamatot: tessék már megnézni, hogy kinek tesz jót a Lölő jelenség ?” tette fel a költői kérdést Pesty László, aki a Lölő jelenséget úgy határozta meg Tusnádfürdőn, hogy “a nyilvánosság előtt lopunk, csalunk, hazudunk és zsarolunk.”

Pesty az elszabadult hajóágyú vagy Orbán Viktor titkos fegyvere?

Hét szűk esztendőt ígért a magyar miniszterelnök a megnyert választás után, és ebből az első már javában tart: az életszínvonal csökken, és senki sem tudja, hogy mikor éri el megint azt a szintet, melyet Orbán Viktor 1500 milliárd forinttal emelt meg, hogy megnyerje a választásokat 2022-ben.

Az uniós eurómilliárdok nem jönnek, a gazdaság stagnál, a kassza üres.

A lakosság elégedetlen, de az agyhalott ellenzék ezt képtelen kihasználni. Orbán mégiscsak tart a proteszt szavazatoktól a jövő évi önkormányzati és európai választásokon. Pénze nincs, hogy megvegye a választók jóindulatát. Nagyot bukni nem szeretne. Rátekint titkos mesterére, Vlagyimir Putyinra, és feldereng: hány orosz oligarchát vetkőztettek le a nyilvánosság előtt! A nép ujjongott, a kassza megtelt, Putyin népszerűsége felszökött. Az akció arra is jó volt a nagy Oroszország majd mindenható elnökének, hogy megfegyelmezze az oligarchákat, akiknek a fejükbe szállt a dicsőség. A zsebükbe juttatott milliárdok miatt azt képzelték, hogy bele is szólhatnak a hatalom ügyeibe. Hodorkovszkij, Oroszország egykor leggazdagabb embere Szibériában tűnődhetett el a szerencse forgandóságán. Berezovszkijt meggyilkolták Nagy Britanniában az orosz titkosszolgálat emberei.

Kérdés persze, hogy Magyarországon elő lehet-e adni ezt a szánalmas mutatványt?

Elhiszi-e valaki, hogy a Lölő jelenség nem Orbán Viktor műve?

Pesty László úgy tesz mintha elhinné de, hát ezt meg neki nagyon kevesen hiszik el! Ettől függetlenül Orbán Viktornak bűnbakra szüksége van, mert Brüsszel és Washington meg a szárnyaszegett ellenzék nem elég.

Tizenhárom évi kormányzás után mindenki előtt napnál világosabb Orbán Viktor felelőssége a nemzeti együttműködés rendszerének kudarcáért és a mindent átható korrupcióért.

Ha nem lenne kudarc a nemzeti együttműködés rendszere, akkor a korrupciót nyugodtan lehetne folytatni, de tartós életszínvonal csökkenés mellett erre kisebb az esély. Orbán utolsó mentsvára az ellenzék: jellemző, hogy a leleplező dokumentumokkal nem az ellenzéki pártok vagy a sajtó állnak elő hanem Pesty László, aki magát ősfideszesnek vallja. Karácsony még messze van, Pesty abban bízik, hogy Orbán Viktor vigyáz rá, de mi van akkor, ha mégsem? Fenyő János sokkal kevesebbért halt meg 1998-ban…

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK