Korrupció gyanújával letartóztatták Netanjahu egykori kabinetfőnökét

0
1103

Az izraeli főügyészség utasítására hat embert vettek őrizetbe az úgynevezett tengeralattjáró botrány kapcsán. Köztük David Sharant, aki korábban Netanjahu  izraeli miniszterelnök kabinetfőnöke volt. Pontosan akkor amikor a tárgyalások folytak az izraeli kormányzat és a német Thyssen között tengeralattjárók és őrnaszádok szállításáról.

A 1,5 milliárd dolláros ügyletet a Thyssen izraeli embere úgy ütötte nyélbe, hogy állítólag lefizette a döntéshozók egy részét. Michael Ganor már ül és vádalkut kötött az ügyészséggel. Hajlandó tanúskodni az ügyben és így csak egy évet kell börtönben töltenie és a pénzbüntetést csak 10 millió sékel /2,8 millió dollár /.

Az ő vallomása alapján vették most őrizetbe Netanjahu ex kabinetfőnökét. A miniszterelnök természetesen cáfol minden korrupciós vádat, de az ellenzéki sajtó szerint nem lehet kétséges, hogy ő is érintett. Annál is inkább, mert ügyvédje, David Shimron is szerepel a vádlottak között. Netanjahu szerint politikai okból akarják őt besározni az ellenfelei, akik irigylik, hogy Izrael történetében ő töltötte el a leghosszabb időt a miniszterelnöki székben.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .