Ki gazdagodik hazánkban az Orbán családján és üzletfelein kívül?

0
629
Facebook

580 milliárd forintos ingatlanbizniszt leplezett le a valasz.hu, mely szerint Tiborcz és csapata csekély 580 milliárd forinthoz juthat. Hogyan?

Először a Dürer Park irodai részeinek felvásárlásáról döntött az Orbán kormány a nyilvánosság kizárásával.

A második döntés arról szólt, hogy kormányzati negyed lesz Zuglóban. Amikor a Gyurcsány kormány ezt annak idején felvetette, akkor a Fidesz határozottan ellenezte ezt, mostanra kiderült, hogy “ezt kívánja a nemzeti érdek.”

A harmadik, és a legnagyobb biznisz a Kopaszi gát körüli hat új iroda épületet érinti.

Sacré Coeurből kommunista politikai főiskola majd Fidesz biznisz

Ebben az egész magyar történelem benne van 1945-től napjainkig. Az apácák iskolája után a marxizmus leninizmust tanulmányozták itt a leendő káderek a Kádár korszakban. Az Orbán korszakban viszont eljött az idő a nagy bizniszre: 2022-ben a magyar állam előszerződést kötött 40 ezer négyzetméternyi iroda épületre 80 milliárd forintos jelzáloggal. Tegyük hozzá, hogy mindezt 2022-ben amikor épphogy véget ért a Covid pandémia, amely gazdasági visszaesést és életszínvonal csökkenést jelentett mindenütt a világon így Magyarországon is.

2022-ben azonban választási év miatt rezgett a léc. Tisztában volt ezzel Tiborcz István is, aki Orbán Ráhellel és az Orbán unokákkal kiköltözött Marbellába, ahol nyugdíjas gengszterek társaságában költhették el a lopott pénzt. Miután a választást a Fidesz kétharmaddal megnyerte, Tiborcz és Orbán Ráhel hazatért az unokákkal pedig korábban azt ecsetelték, hogy milyen jót tesz a gyerekeknek a soknyelvű környezet. Csakhogy közben rájöhettek: lopni csak itthon lehet a miniszterelnök papa árnyékában.

A Dürer park egy-egy négyzetméterét 2-2,5 millió forintért kínálgatják jelenleg.

Hadházy Ákos érdeklődött Dobrev Kláránál, hogy mit keres a listáján Horváth Csaba, Zugló  szocialista polgármestere, aki megakadályozhatta volna az apácazárda bontását, de

“ehelyett inkább segítette Tiborcz István és Garancsi István megalomán projektjét.”

Válasz nincs…

Zugló városközpont

150 ezer négyzetmétert a magyar állam 244 milliárd forintért vesz meg a Bosnyák tér környékén. Ide költözik az adóhivatal és sok más kormányzati intézmény.

Kopaszi gát Budapart

160 ezer négyzetméter 255 milliárd forintos állami kiadás – mindezt 2023-ban amikor a GDP csökkent az infláció viszont az egekbe emelkedett, és a lakosság életszínvonala jelentősen romlott. A kormány pedig közölte: sajnos továbbra sincsen pénze az egészségügy és az oktatás siralmas helyzetének javítására. A Tiborcz István féle Főnix magántőkealap ennek a beruházásnak a fő tulajdonosa. A miniszterelnök adja az állami pénzt, és a vő cége a fő beruházó. Ezért nem lép be Orbán Viktor az Európai Ügyészségbe, és ezért blokkolja az eurómilliárdokat Brüsszel mondván ez a pénz a magyar polgároknak jár nem pedig a kormányfő rokonainak, barátainak és üzletfeleinek.

Ha összeadjuk a három ingatlan bizniszt, akkor 580 milliárd forint jön ki, de miután ezen a piacon folyamatosan magas infláció uralkodik, ezért lehet az 600- 620 milliárd forint is!

Ebből már lehetett volna egy új metróvonalat is építeni Budapesten. Csakhogy ott külföldi beruházókra is szükség lett volna. Egy olyan OLAF vizsgálat következhetett volna mint a négyes metró esetében. Hiányzik ez a sarokba szorított Orbán Viktornak?

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .