Elon Musk Trump tanácsadója lehet

0
493
Twitter

A Tesla és a SpaceX fura ura állítólag már el is fogadta Donald Trump javaslatát. Az USA ex elnöke mindenáron vissza szeretne kerülni a Fehér Házba hiszen neki is ketyeg a biológiai órája, és számtalan per fenyegeti.

Miben számít Donald Trump Elon Musk tanácsaira? A Wall Street Journal szerint elsősorban az USA határainak ellenőrzése és a gazdaság az a két terület, ahol jól jöhet Trumpnak Musk támogatása. Ukrajnában és a világ más részein Musk műholdjai döntő fontosságú információs forrást jelentenek az amerikai hadseregnek, és Trump ezt szeretné felhasználni az Egyesült Államok és Mexikó hosszú határának ellenőrzésére is.

Míg Biden elnök elnéző az illegális bevándorlással szemben mondván: az Egyesült Államoknak szüksége van olcsó plusz munkaerőre, ha újra akarja iparosítani az országot, Trump zéró toleranciát hirdet az illegális bevándorlással szemben.

Twitterből X

A Twitter zárolta 2021-ben Trump oldalát, és ezzel fontos média lehetőségtől fosztotta meg az USA korábbi elnökét, aki szívesen használta ezt az eszközt a közvélemény befolyásolására. Elon Musk megvásárolta a Twittert, majd átkeresztelte azt X-re, és visszaállította Donald Trump fiókját. Ezzel komoly segítséget nyújtott volna az ex elnöknek a választási kampányban, ahol Biden elnökkel fej-fej mellett haladnak, de időközben Trump létrehozta a saját médiáját: a Trump Socialt.

A két idős elnökjelölt között az első vitát a CNN televízióban rendezik meg június 27-én, majd pedig a másodikat szeptember 10-én az ABC televízióban.

A médiát Donald Trump profi módon használja ellentétben Joe Bidennel.

Elon Musk nyíltan bírálta az amerikai elnök Kína politikáját Sanghajban, ahol a világ legnagyobb Tesla gyára működik. Elon Musk, akit fogadott a kínai kormányfő is, közölte Kína gazdasági fővárosában, hogy egy második nagy Tesla gyár építését fontolgatja Sanghajban. Trump kezdte el a kereskedelmi háborút Kína ellen, és Biden folytatta azt amikor Kínát első számú stratégiai ellenfélnek nyilvánította 2021-ben.

Most a választási kampány során mindkét jelölt bírálja Kínát, de Trump jelezte: mindenképp leülne tárgyalni Hszi Csin-ping elnökkel, hogy valamiféle modus vivendi alakuljon ki a világ első és második számú nagyhatalma között.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .