Karácsony közös kampánycsapatot szervez

0
817
MTI/Balogh Zoltán

Minden vesztes beáll Karácsony Gergely mögé, aki közös kampánycsapatot szervez az őszi főpolgármester-választásra. Reméli, hogy a többi párt is így tesz. Kálmán Olga is segít, de még nem tudja, hogyan.

Karácsony Gergely már beszélt az MSZP, a DK és a Momentum vezetőivel, megállapodtak abban, hogy közös politikai testületet alakítanak, minden párt részvételével operatív kampánycsapat alakul – mondta sajtótájékoztatón Karácsony Gergely.

A szerdán lezárult főpolgármester-jelölti előválasztást nagy fölénnyel nyerte meg az MSZP-Párbeszéd jelöltje. Csak emlékeztetőül az eredmény:

  • Karácsony Gergely: 33 355 szavazat (48,9 százalék),
  • Kálmán Olga: 25 093 szavazat (36,8 százalék),
  • Kerpel-Fronius Gábor: 9792 szavazat (14,3 százalék).

Ellenzéki többség Budapesten

Karácsony azt reméli, hogy a közös csapatba beáll az LMP és a Jobbik is. Magáról a kampányról azt mondta, hogy jót tett a DK beszállása saját jelölttel, mert pezsgőbb lett a vita, többen mentek el előválasztani.

Szerinte a fővárosban ellenzéki többség van, a Fidesz oldalán viszont a pénz, a média, a hatalom. Ezért

be kell kopogni minden ajtón,

és az online térben is próbálnak mindent megtenni. Van már 70 ezernyi önkéntes, rájuk lehet építeni.

A részletek később

MTI/Bruzák Noémi

Nem kérdés, hogy segíteni fogom Karácsony Gergely munkáját – ezt pedig Kálmán Olga mondta ugyancsak sajtótájékoztatón. A Demokratikus Koalíció (DK) azon dolgozik a mostantól, hogy Karácsony Gergely az ellenzéki tábor sikeres főpolgármester-jelöltje legyen – jelentette be.

A segítség konkrét formájáról azonban nem tudott részletet mondani. Személyesen beszélt csütörtökön Karácsony Gergellyel, de a jövőről, illetve arról további egyeztetések lesznek, hogyan tudja segíteni munkáját. Cáfolta, hogy Karácsony Gergely konkrét fővárosi posztra kérte volna fel. „Isten őrizz, ő nem ilyen, és sem vagyok ilyen” – mondta, aki szerint sem ő, sem Karácsony, sem Kerpel-Fronius Gábor nem „pozícióosztásokon” gondolkodik.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .