Karácsony Gergely: Messzire kell vinni az országot a fideszes rémálomtól

0
640

Molnár Gyula szerint „az utolsó percekben vagyunk”, Szabó Tímea pedig az mondta: az ellenzéknek egyetlen feladata van, a kormányváltás.

A Párbeszéd ötödik születésnapja alkalmából tartott taggyűlést. Karácsony Gergely, a párt és az MSZP miniszterelnök-jelöltje azt mondta, szeretnék Magyarországot messzire vinni a fideszes rémálomtól: a Nyugat, az igazságosság és a tudás társadalma felé. Ahogy fogalmazott:

„Nagyon messzire szeretnék vinni Magyarországot a gyűlöletkeltés politikájáról, a megosztottságtól.”

Beszélt arról is, hogy az MSZP együtt született a harmadik magyar köztársasággal, amelynek egyik legfontosabb pártja volt, a Párbeszédet viszont a harmadik magyar köztársaság válsága miatt alapították, hogy a jövő Magyarországát az együttműködésre építsék.

Azt mondta: az MSZP óriási lépést tett, amikor legerősebb ellenzéki pártként nem csinált presztízskérdést abból, hogy elfogadja egy kisebb párt politikusát listavezetőként. Nem gondolják azt, hogy képesek lennének a nemzet egységét képviselni, de

az együttműködésben hisznek, azt szeretnék tovább szélesíteni, ajtójuk nyitva áll mindenki előtt, aki változást akar.

Szerinte nem csak a választási matematika miatt van szükség együttműködésre, amelyhez egyetlen feltételük van, hogy a szövetség ne a múltat építse, hanem a jövőt, nem a 2010 előtti világot szeretnék visszahozni, hanem egy új modellt, a szociális demokráciát szeretnék megvalósítani.

Molnár Gyula, az MSZP elnöke azt mondta,

„ébresztő mindenkinek, eljött az idő, az utolsó percekben vagyunk.”

Szerinte az esélyes szavazat a változást akarók szövetségére leadott szavazat, az egyéni választókerületekben és listán is, az áprilisi pedig nem csak egy választás a sok közül. Ahogy fogalmazott: ha ezen a választáson ez a hatalom marad és folytathatja, amit elkezdett 2010-ben, akkor végleg át fogják alakítani Magyarországot, és

ez a Magyarország már nem olyan ország lesz, ahol szívesen élnének.

Megerősítette, hogy a két pártnak Karácsony Gergely lesz a közös miniszterelnök-jelöltje, ő vezeti majd a közös listát is és az egyéni választókerületekben is közösen állít a két párt jelölteket. Azt mondta: most április 8-án több mint kormányváltás, majdnem rendszerváltás kell.

Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke szerint nincs most fontosabb feladata az ellenzéknek, minthogy mindent megtegyen annak érdekében, hogy áprilisban kormányváltás legyen. Azért dolgoznak, azért kötnek szövetséget, hogy

olyan kormánya legyen az országnak, amely valóban a magyar emberek érdekét szolgálja.

Karácsony Gergely az MTI szerint újságíróknak azt is mondta: február 17-én indul a jelöltállítás, addig a közös listán a helyek elosztása nem fixálható, nyitva hagyják azt más pártoknak. Hisz abban, hogy meg tudnak állapodni az Együtt-tel is, a pénzügyi okok ellenére.

A listáról Molnár Gyula azt mondta: az első ötben ott lesznek a párt fontos tisztségviselői, illetve azok a politikusok, akik a közvélemény-kutatások szerint “húzzák a pártot”. Karácsony Gergely szerint “nyilván az MSZP elnöke lesz a második helyen, de lehet, hogy Gyurcsány Ferenc lesz a harmadik”.

Elindulunk, a változás szövetsége létrejött!Nincs még 4 évünk. Most kell cselekedni, most kell talpra állni. 👉 Közösen győzni fogunk: http://karacsonygergely.hu/csatlakozz ✘

Közzétette: Párbeszéd Magyarországért – 2018. január 27.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .