Jól szerepeltek a magyar lányok Madridban

0
1179

Nem csak érmeket szerzett a magyar válogatott a Műúszó Világkupa újabb állomásán, Madridban. A hétvégi versenyen a lányok pontszámokban is előreléptek. Két ezüstéremmel zárt a csapat, és csak a szabályok miatt csúszott le egy bronzéremtől.

 

A múlt hétvégén Budapesten megrendezett Műúszó Világkupa állomáson a magyar válogatott kombinációs kűrben éppen csak lemaradt az első három hely egyikéről, így a több ezres nézősereg nem láthatta dobogóra állni a magyar lányokat hazai pályán, a Duna Arénában. Most a hétvégén a válogatott azonban bebizonyította, hogy nem hiába dolgoznak lassan három év az orosz származású Natalia Tarasova szövetségi kapitánnyal. A 6., madridi állomás egyik napján sem maradtunk eddig érem nélkül, ráadásul  pontszámban is előre lépett a csapatunk.

Kiss Szofi, a tegnapi nyitónapon egyéni legjobbját úszta a technikai programok versenyében – ez ezüstérmet ért. A másik magyar szólista, Rényi Luca rövidprogramjára a harmadik legmagasabb pontszámot kapta, sajnos azonban nem állhatott dobogóra, mert a Világkupa szabályainak az értelmében egy nemzetnek csak egy versenyzőjének megengedett ez. A bronzérem így egy lengyel lány nyakába került.

Az egyéni versenyzőink sikeres szereplésén felbuzdulva, a 10 fős magyar kombinációs kűr egység a szombati versenynapon rendkívül motiváltan versenyzett. A Kiss Szofival és Rényi Lucával erősített magyar egység a nagyon bíztató, 78,3-as pontot kapta a bíróktól, ami már megközelíti a sokszor emlegetett 80-as álompontszámot.

A versenysorozat spanyolországi állomásán ezzel a teljesítménnyel a magyar egység a második ezüstérmét szerezte meg. És még hátravan több olyan versenyszám, amelyben a magyar válogatott tagjai a vízbe ugranak.

A szólistákon kívül, a junior korú sportolókból álló magyar válogatottat júliusban ismét Budapesten láthatjuk versenyezni. A Duna Arénában lesz ugyanis a junior Világbajnokság.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .