A Jobbik Soros-tesztje

0
1064

Az alkotmányos rend elleni bűncselekmények gyanúja miatt a Jobbik feljelentette Soros Györgyöt, hogy kiderüljön, tényleg van-e Soros-terv. Ha nem lesz nyomozás, akkor kiderül, hogy az egész kormányzati kampány hatalmas agymosás – mondta Mirkóczki Ádám szóvivő.

Papp Károly országos rendőr-főkapitánynál tett feljelentést a Jobbik. Ebben a kormány és a Fidesz potentátjainak sorát idézik a Soros-tervről. Mirkóczki Ádám elmondta, hogy a feljelentést

alkotmányos rend erőszakos megváltoztatásának előkészülete, alkotmányos rend elleni szervezkedés, rombolás, hazaárulás és lázadás

miatt tették.

A Jobbik képviselője szerint ha a rendőrség mégsem rendeli el a nyomozást, a kormánynak és Orbán Viktor miniszterelnöknek is papírja lesz arról, hogy amit tesznek, az „hatalmas agymosás, hatalmas hazugság”.

Mirkóczki arról is beszámolt, hogy a parlament nemzetbiztonsági bizottságának szerdai, zárt ülésén megkérdezte a titkosszolgálatok vezetőit, van-e Soros-terv. A kérdésre nem kapott választ tőlük – mondta.

Az olyan emberekre, mint Soros György, nagyon is oda kell figyelni, ugyanis ha valakinek ekkora befolyása van, azt nem lehet elbagatellizálni – mondta Mirkóczki. A Fidesz viszont azzal, hogy „ilyen szinten túltolja azt a bizonyos biciklit”, csak azt éri el, mint aki a közmondásban farkast kiáltott – tette hozzá.

A szóvivő szerint Soros valóban nyilatkozott olyanokat, amiket a kormány idéz tőle, de eközben ezekkel ellentétes nyilatkozatokat is tett, s ezek alapján még nem beszélhetünk tervről. A kormány miért nem beszél például Merkel-tervről, amikor Angela Merkel német kancellár vagy Jean-Claude Juncker, az az Európai Bizottság elnöke sokkal „meredekebb” igényeket, illetve cselekvési pontokat fogalmaztak meg – kérdezte Mirkóczki. Ezzel együtt ezek is csak nyilatkozatok és nem tervek – tette hozzá.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .