Jávor Benedek: Uniós jogot sért a magyar civil törvény

0
758

Az össznépi ki kit nyír ki játék mellett foglalkozzunk egy pillanatig a valóban fontos dolgokkal.

A civil szervezeteket megbélyegző, diszkriminatív NGO-törvény kapcsán az Európai Bizottságnak nyár elején nyújtottam be panaszt. Az ennek nyomán indult eljárásról ma kapott tájékoztatás alapján a Bizottság az elindított kötelezettségszegési eljárásban elemezte a törvényt, és azt több ponton is az uniós jogot sértőnek találja.

Véleményük szerint nem csupán a tőke szabad áramlására vonatkozó, az uniós alapszerződésben foglalt előírásokat szegi meg a kormány ezzel a jogszabállyal, de ezen túl az Európai Alapjogi Chartában foglalt olyan alapvető jogokat is, mint az egyesülés szabadságához, és a személyes adatok védelméhez fűződő jogok.

A kormány még húzhatja az időt, csűrheti-csavarhatja, de ez a törvény nem maradhat fenn az EU-ban.

És mivel jogsértő és méltatlan, ezért csak azt tudom javasolni minden érintett civil szervezetnek: tekintsék semmisnek.

Amikor tavaly első ízben merült fel a civilek ilyen fajta, orosz stílusú vegzálása, megígértem: minden rendelkezésemre álló eszközzel harcolni fogok azért, hogy megvédjük a civileket ettől az autoritárius ízű piszkálódástól. Most ugyanezt tudom ígérni: folytatom a küzdelmet azért, hogy eltöröljük a föld színéről ezt a gyalázatos jogszabály-paródiát.

Forrás: Jávor Benedek, Facebook

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .