Izrael háborúban – frissítjük

0
903
 • Izrael éjszakai csapásokat mér Gázára

  Sötétedés után felerősödtek az izraeli légicsapások Gáza ellen, lakóépületeket, köztük több tucat lakásnak otthont adó tizennégy emeletes tornyot, valamint a város központjában lévő Hamász irodákat lebombázták. Az izraeli erők korábban figyelmeztetést adtak ki: 3 óra körül egy gázai mecset tetején lévő hangszóró figyelmeztette a közeli épületek lakóit, hogy haladéktalanul hagyják el otthonaikat. Percekkel később egy izraeli légicsapás hamuvá rombolkt egy ötemeletes épületet.

 • Netanjahu javasolta Yair Lapidnak és Benny Gantznak, hogy lépjenek be a kormányba

  A Likud, Benjamin Netanjahu pártja szerint az izraeli miniszterelnök felkérte fő riválisait, Yair Lapidot és Benny Gantzot, hogy csatlakozzanak a kormányhoz. A két férfi este találkozott, de még nem született megállapodás.

 • Netanjahu bejelentette, hogy Izrael leállítja a gázai áramellátást

  Az izraeli biztonsági kabinet ülése után Benjámin Netanjahu miniszterelnök bejelentette, hogy az ország „megszakítja a gázai áram-, üzemanyag- és áruszállítást”. Valójában Gáza nagy része sötétségbe borult az éj leszálltával, mivel Izrael biztosítja szinte az összes áramot a területeken.

 • Az izraeli hadsereg arra kéri a gázai lakosokat, hogy hagyják el otthonaikat

 Az Izraeli Védelmi Erők (IDF) arra szólítják fel Gáza több negyedének lakosait, hogy         hagyják el otthonaikat, mivel ott katonai műveletek folynak. – írta Avichay Adraee, az IDF arab sajtószóvivője az X-en (Twitteren). Az üzenetet videók kísérik, amelyek elmagyarázzák, hova érdemes menni a lakónegyedtől függően.

 • A harcok még mindig folynak

A harcok Izrael déli részein tovább folynak a harcok az izraeli hadsereg és a Hamász terroristái között helyi idő szerint hajnalban is folytatódtak. A helyzet alakulása és Izrael reagálása a Hamász által foglyul ejtett nagyszámú polgári és katonai túszok helyzetétől függhet – mondta az izraeli hadsereg szóvivője..

 • Az Egyesült Államok tárgyalásokat folytat Egyiptommal a Hamász offenzíva „azonnali leállításáról”

  A külügyminisztérium szerint Antony Blinken, az amerikai diplomácia vezetője abban a reményben beszélt egyiptomi kollégájával, hogy Egyiptom, amely kulcsfontosságú közvetítő Izrael és a Hamász között, segít véget vetni a palesztin iszlamista mozgalom offenzívájának. Blinken hangsúlyozta, hogy „sürgősen véget kell vetni a Hamász terroristáinak Izrael elleni támadásainak ” – mondta a külügyminisztérium szóvivője, Matthew Miller.

 • Legalább 250 embert öltek meg Izraelben

Az izraeli média a segélyszolgálat tisztviselőire hivatkozva arról számolt be, hogy legalább 250-en meghaltak és 1590-en megsérültek Izraelben a Hamász-támadás kezdete óta. A túszul ejtett személyek – civilek és katonák – száma egyelőre nem ismert.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .