Ismét követelik Dabóczi leváltását

0
715

Megszólalt az első párt a Budapesti Közlekedési Központ bíróság által is kimondott tisztességtelen bírságolási gyakorlatával és azzal kapcsolatban, hogy a BKK gyakorlatilag lesöpörte azt az asztalról.

A Demokratikus Koalíció közleményben követelte Dabóczi Kálmán BKK-vezérigazgató menesztését azt követően, hogy a közlekedési társaság az indexnek kinyilvánította, hogy szerintük a pótdíj mértéke nem is tisztességtelen mértékű. Kifejtették, hogy egy bírói ítélet még nem tekinthető konzekvens bírói gyakorlatnak, s jogi kötelezettséget sem ró a BKK-ra, ezért nem tervezik, hogy a pótdíj mértékének a megváltoztatására javaslatot tegyenek a fővárosi önkormányzatnak – idézte a portál a BKK-tól kapott választ.

Mint emlékezetes, a bíróság kimondta, hogy a menetjegy árához képest 92-szeres pótdíj kiszabása tisztességtelen volt egy valóban érvényes jegy, illetve bérlet nélkül utazótól.

Nem az első eset

Nem először követelik Dabóczi leváltását, amit eddig Tarlós István főpolgármester rendre megtagadott. Legutóbb a FÜHÜ-nek cáfolta a vezérigazgató leváltását az elrontott e-jegyrendszer miatt, mert mint mondta, „a hibát nem a BKK követte el”.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .