Ilyen nincs, és mégis van

0
554

Egy férfit ittas járművezetés miatt idézett a bíróság, de részegen jelent meg a tárgyaláson. Másfél órával később elkapták a rendőrök, mert – ittasan vezetett.

A Ceglédi Járási Ügyészség gyorsított eljárásban állította bíróság elé azt a férfit, aki részegen jelent meg a bírósági tárgyaláson, majd fél órával később ittas járművezetés miatt vette őrizetbe a rendőrség.

A bűnügy gyanúsítottjával szemben ittas járművezetés miatt indult büntetőeljárás, amely eredményeként az ügyészség bíróság elé állította. A gyanúsított a Ceglédi Járásbíróságon azonban részegen jelent meg a tárgyaláson. A járásbíróság ezért kihívta a Ceglédi Rendőrkapitányság járőrét, aki légalkohol-mérő készülékkel megállapította, hogy a férfi valóban ivott. Emiatt a bíróság a gyanúsítottat elbocsátotta a tárgyalásról.

A férfi a bíróság épületéből elment, azonban fél órával később már ismét gépkocsijával közlekedett Cegléden. Ennek során közúti ellenőrzés alá vonta a rendőrség. Az ellenőrzést végző rendőrök észlelték ittasságát, ezért előállították a rendőrkapitányságra, majd ittas állapotban elkövetett járművezetés miatt őrizetbe vették.

A Ceglédi Járási Ügyészség gyorsított eljárásban már másnap a Ceglédi Járásbíróság elé állította a férfit. A bíróság 6 hónap végrehajtásában 3 évre felfüggesztett fogházbüntetésre, 336 000 forint pénzbüntetésre, valamint 3 év járművezetéstől eltiltásra ítélete a vádlottat. Az ítélet jogerős.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .