Kezdőlap Címkék Ittas vezetés

Címke: ittas vezetés

Vajon most mit szól Rogán Rezesova szabadulásához?

Ma szabadul a börtönből Eva Rezesova, a szlovák milliomos nőként megismert gázoló, aki ittasan, a megengedett sebességhatárt alaposan túllépve, négy ember halálát okozta. 9 év börtönt kapott ezért, s ma, hat év elteltével, jó magaviselete okán, feltételesen szabadul.

Vajon mit szól ahhoz Rogán Antal, hogy Rezesova elhagyhatja a börtönt? Ezt csak azért kérdezzük, mert annak idején, amikor a bíróság a jogerős ítéletig háziőrizetbe helyezte a gázolót, Rogán kiállt Rezesová bérelt lakása elé és elmondta, hogy szólni fog mindenkinek, bíróságnak és parlamentnek, elő ne forduljon máskor ilyen.

Rogán meg még jószerivel be sem fejezte a beszédét, épp hogy csak feltette a Fészbukra a szöveget, már mentek is Rezesováért a martalócok. A nő kezén bilincs csattant, mehetett vissza, ahonnan jött, a kóterbe. Persze, Rogán nyilatkozatának nem volt köze ahhoz, hogy Rezesovát kirakták a bérelt házi őrizetéből és berakták a börtönbe. Ezt mondta a bíróság szóvivője, és a vak is látja, hogy tényleg véletlen egybeesésről van szó. A bíróságok függetlenek, az államnak, ha bele akarna szólni a működésükbe, rácsapnak a szájára.

Nem szeretjük Eva Rezesovát, mert akkor sem szeretnénk, ha lenne rajta mit szeretni. De nincs rajta semmi szeretnivaló, mert ittas állapotban ült a gépkocsijába, és ennek következtében négy ember meghalt.

A Rogán Antalt viszont szeretjük. Mert a Rogán Antal, hiába hogy időnként helikopterezik, akár a Fidesz frakcióvezetőjeként, akár a belváros polgármesterként, akár miniszterként beszél, a mi szívünkből szól. Ami a szívünkön, az a Rogán száján. Ő mindig azt mondja, amit a magyar emberek hallani szeretnének. Ezért is csökkentette a rezsinket a Rogán – igen, ő volt az eredeti rezsicsökkentő, Németh Szilárd csak később szállt be a buliba – mert nálánál jobban senki se tudja, hogy a magyar ember ezeréves álma az olcsó rezsi.

A másik, amire a magyar ember emberemlékezet óta vágyott, hogy Rezesová ne háziőrizetben legyen, hanem börtönben. A magyar ember mindig is híres volt az igazság iránti fogékonyságáról, és Rogán nem kívánt szembehelyezkedni a magyarok igazságérzetével. Ha a magyar emberek azt akarják, hogy olcsó legyen a rezsi, szóljanak a Rogánnak, elintézi. Ha a törvény van a bögyükben, amely a jogerős ítéletig házi őrizetbe helyezi a halálos gázolót, csinál ő nekik másik törvényt.

Nem Eva Rezesovát védjük, mert nem szeretjük. Szeresse őt a rosseb, vagy a Rogán Tóni! Csak hát ítéletek kommentálásánál a látszatokra is kellene adni. Akkor is, ha még nem miniszter az ember, csupán egy kormányzó párt frakcióvezetője.

Burány Sándor nem érti Polt Pétert

0

Burány Sándor elismerte, hogy januárban bevonták a jogosítványát. De nem érti, hogy a Polt Péter-féle ügyészség miért adott ki ma közlemény arról, hogy kezdeményezik a mentelmi jogának a visszavonását.

Burány Sándor a Párbeszéd parlamenti frakciójának tagja Facebook bejegyzésben reagált az ügyészség mai közleményére, amely szerint „ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt a Központi Nyomozó Főügyészség előtt folyamatban lévő nyomozás eredményeként, Dr. Polt Péter legfőbb ügyész az Országgyűlés elnökénél Burány Sándor országgyűlési képviselő mentelmi jogának a felfüggesztésére tett indítványt”.

Burány azt írja, hogy az idén január 19-én este szerettei társaságában sört fogyasztott, majd elkövette életem egyik legnagyobb hibáját: autóba ült és vezetett. A közúti ellenőrzésen „mentelmi jogomra természetesen nem hivatkoztam, arról a helyszínen lemondtam, hiszen cselekedeteim következményeit minden körülmények között vállaltam, vállalom. Az eljáró rendőrök jegyzőkönyvet vettek fel, jogosítványomat bevonták és eljárást kezdeményeztek. Nem teljesen világos, hogy miért kérik ki mentelmi jogomat, miután arról a helyszínen lemondtam, de a lényegen ez nem változtat.

2018. 01. 19-én este szeretteim társaságában sört fogyasztottam, majd elkövettem életem egyik legnagyobb hibáját: autóba…

Közzétette: Burány Sándor – 2018. június 25., hétfő

 

Ilyen nincs, és mégis van

Egy férfit ittas járművezetés miatt idézett a bíróság, de részegen jelent meg a tárgyaláson. Másfél órával később elkapták a rendőrök, mert – ittasan vezetett.

A Ceglédi Járási Ügyészség gyorsított eljárásban állította bíróság elé azt a férfit, aki részegen jelent meg a bírósági tárgyaláson, majd fél órával később ittas járművezetés miatt vette őrizetbe a rendőrség.

A bűnügy gyanúsítottjával szemben ittas járművezetés miatt indult büntetőeljárás, amely eredményeként az ügyészség bíróság elé állította. A gyanúsított a Ceglédi Járásbíróságon azonban részegen jelent meg a tárgyaláson. A járásbíróság ezért kihívta a Ceglédi Rendőrkapitányság járőrét, aki légalkohol-mérő készülékkel megállapította, hogy a férfi valóban ivott. Emiatt a bíróság a gyanúsítottat elbocsátotta a tárgyalásról.

A férfi a bíróság épületéből elment, azonban fél órával később már ismét gépkocsijával közlekedett Cegléden. Ennek során közúti ellenőrzés alá vonta a rendőrség. Az ellenőrzést végző rendőrök észlelték ittasságát, ezért előállították a rendőrkapitányságra, majd ittas állapotban elkövetett járművezetés miatt őrizetbe vették.

A Ceglédi Járási Ügyészség gyorsított eljárásban már másnap a Ceglédi Járásbíróság elé állította a férfit. A bíróság 6 hónap végrehajtásában 3 évre felfüggesztett fogházbüntetésre, 336 000 forint pénzbüntetésre, valamint 3 év járművezetéstől eltiltásra ítélete a vádlottat. Az ítélet jogerős.

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK