Így is lehet: Egyetemistákkal graffitiztetnek

0
355

A maga nemében érdekes szimbolikákat hordoz egy budapesti ingatlanfejlesztés, amely akár példaértékű is lehet két megközelítésben is. Lehet így is harcolni az illegális graffitizés ellen, s lehet így is együttműködnie piaci cégnek és oktatási intézménynek.

 A vállalatok és az oktatás legfelsőbb szinteken is szorgalmazott együttműködésének a példáját kínálja az Alfa Group International magyarországi érdekeltsége és a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) közös projektje. Cél, hogy a tehetséges fiatalok a gyakorlatban is megmutassák tudásukat a jelenleg még építés alatt lévő

Haller utcai lakópark kétszáz méter hosszú utcafront új arculatának a megtervezésében, amelyet graffiti formájában fognak megvalósítani a MOME egyetemistái.

Ezzel érhető el az is, hogy a hosszú utcafronton utóbb ne jelenjenek meg illegális graffitik. A környéken egyébként rengeteg a fiatal: a Budapest IX. kerületének korábban elavult ipari régiójának közelében ugyanis több egyetem működik.

Amúgy is innovatív ötletek és alkalmazások is jellemzik az osztrák és magyar mérnökök által közösen készített terveket a zöld koncepció mentén létesülő energia- és környezettudatos Haller11 lakópark megalkotásánál. Például abban, hogy napjaink legkorszerűbb környezetkímélő fűtési/hűtési megoldását, a geotermikus hőszivattyút választották. Ennek köszönhetően ugyanis, ha 10‐15 kW hőt szeretnénk „szivattyúzni”, akkor mintegy 2‐3 kW elektromos áramot kell felhasználnunk, ami egy nagyobb teljesítményű hajszárító által igényelt energiának felel meg. A zöld koncepciót erősíti a lakókat racionális energiahasználatra ösztönző megoldás, ugyanis a környezettudatos lakók otthon is nyomon követhetik saját felhasználásukat.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .