Húsz százalékkal csökkenti járatait a Ryanair

0
1139
ryanair

A légitársaság bejelentésében azzal indokolta a csökkentést, hogy több uniós államban is „bizonytalanság mutatkozik a fertőzöttségi mutatókban”. 

A szokásos brit understatement: sok európai államban növekszik a Covid-19 fertőzések száma: mindenekelőtt Spanyolországban, amely igen kedvelt a brit turisták számára. Nagy Britannia a vírusjárvány megélénkülése miatt kéthetes karantént vezetett be először a Spanyolországból visszatért utasok számára, később aztán ezt kiterjesztették Franciaországra, Svédországra és Írországra is.

Járatszám csökkentés kontra megszüntetés

A Ryanair egyelőre úgy döntött, hogy inkább a járatok számát csökkenti, és nem szüntet meg teljesen bizonyos célpontokat. A Ryanair 60%-kal növelte a repülések számát augusztusban abban reménykedve, hogy a hosszas elzártság után a turista szezon sikeres lesz. A szeptemberi és az októberi gyér előzetes helyfoglalási kedv azonban visszafogásra ösztönözte a céget.

Az EasyJet másképp spórol

A BBC arról írt, hogy ez a fapados légitársaság megszünteti jelenlétét néhány repülőtéren: Stansted, Southend és Newcastle. Ez 670 munkahely megszüntetését jelenti. Az EasyJet összesen 4500 munkahely megszüntetését jelentette be májusban, az érintettekkel még folynak a tárgyalások.

A British Airways 12 ezer munkahelyet szüntet meg a 42 ezerből. Hatezren állítólag önként válnak meg az állásuktól- számol be a légitársaságok helyzetéről a BBC.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .