Hősi temetésben részesült a tanárt lenyakazó terrorista

0
1463
Pinterest

Csecsenföldön szülőfalujában temették el a 18 éves Abdullah Anzorovot, aki egy Párizs környéki iskolában meggyilkolt egy tanárt. Azért végzett vele, mert a tanár megmutatta diákjainak azokat a karikatúrákat, melyeket a Charlie Hebdo korábban közölt. A lap szerkesztőségét ezért korábban iszlamista támadás érte Párizsban, ahol a szerkesztőség több tagját meggyilkolták.

Az Iszlám oroszlánja

Így nevezték a gyászbeszédben az iszlamista gyilkost, aki lenyakazta a tanárt. A fiatal Abdullah Anzorov Csecsenföldön született, de a szüleivel együtt Franciaországba emigrált.

Ramzan Kadirov, aki Putyin nevében vaskézzel kormányozza Csecsenföldet igen megértően nyilatkozott a terrorakcióról mondván „Macron elnök a szólásszabadsággal belekényszeríti a hithű muzulmánokat a merényletekbe. Franciaország tiltakozott. Erre Putyin leintette Csecsenföld urát, akivel közölte: a külpolitika nem az ő asztala.

A francia kémelhárítás vizsgálódik, mert szeretné tudni, hogy a terrorista családját milyen kapcsolatok fűzték az orosz titkosszolgálathoz? Párizsban ugyanis élnek a gyanúperrel: az orosz titkosszolgálat ily módon kívánja destabilizálni Franciaországot, ahol Putyin nyíltan Macron elnök szélsőjobboldali ellenfelét, Marine Le Pen asszonyt támogatja.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .