Hogyan lehet megszabadulni Orbán bűnöző államától?

0
767
Meisterdrucke

Arról tartott előadást a Pénzügykutató Intézetben Magyar Bálint, egykori SZDSZ-es miniszter, aki bevezette a maffiaállam fogalmát Orbán Viktor nemzeti együttműködés rendszerére, hogy hogyan lehet megszabadulni Orbán bűnöző államától? Ebben a centralizált rendszerben az állam több intézménye is részt vállal: a parlament, a kormány, a bíróság, az adóhivatal stb.

Csillag István, az egykori SZDSZ-s gazdasági miniszter ezzel kapcsolatban a nürnbergi bíróság amerikai főbíráját idézte:

”bűnöző állam az amikor egy bűnöző szervezet az egész államot megszállja, és azt a saját céljaira és hasznára működteti.”

Lengyel László, a Pénzügykutató Intézet elnök vezérigazgatója arra hívta fel a figyelmet, hogy a szövetségesek a második világháború után meg akarták semmisíteni a náci államot, de Magyarországon nem erről van szó hanem arról: miképpen lehet megőrizni az állam működő képességét miközben Orbán Viktor nemzeti együttműködési rendszerét felszámolják?

Az USA nem véletlenül nem idézte a nürnbergi példát a kelet európai kommunista rendszerek bukásakor noha megtehette volna: Washington alkut kötött a hatalmon levő kommunistákkal a többi között büntetlenséget ígérve nekik. A kommunista elitek egy része így igen szépen profitált is a rendszerváltásból, amelyből viszont a lakosság döntő többsége úgy érezte, hogy kimaradt. Ők alkotják Orbán Viktor szavazó táborának jórészét.

“Magyarország egy szubszuverén maffia állam”

Így foglalta össze álláspontját Orbán Viktor nemzeti együttműködési rendszeréről Magyar Bálint arra utalva, hogy

Oroszország és Kína pénzeli a magyar miniszterelnököt, aki cserébe politikai szolgáltatásokat nyújt nála jóval erősebb partnereinek: a trójai faló szerepét játssza el Brüsszelben.

A kínai elnök látogatása ráadásul egy furcsa anomáliát is nyilvánvalóvá tette: míg a magyar elit csak a lopásban jeleskedik – az oroszhoz hasonlóan – addig a kínai maffiaállam, amelyben a kommunista párt továbbra is meghatározó szerepet játszik, olyan világhatalommá változtatta Kínát, amelytől immár az Egyesült Államok is tart.

Washingtont egyáltalán nem zavarja az, hogy szövetségesei között maffiaállamok is vannak: Pinochet tábornok Chiléjében próbálták ki a chicagói iskola neoliberális elveit 1973 után azt követően, hogy Washington támogatásával megbuktatták a demokratikusan megválasztott kormányt.

Az USA számára tökéletesen közömbös, hogy Magyarországon milyen maffia uralkodik hiszen a térségben csakis két állam iránt érdeklődik: Lengyelország és Románia. Az viszont érdekli az amerikaiakat nagyon is, hogy Kína és Oroszország, melyeket az Egyesült Államok stratégiai ellenfélnek nyilvánított már 2021-ben, ne játsszon mind fontosabb szerepet egy NATO és EU tagállamban. Chilében is azért csináltak puccsot 1973-ban, hogy megakadályozzák a szovjetbarát rendszer túlélését: “nem lesz második Kuba Latin Amerikában!”

Orbán nemcsak lopni tud, de politikai profi is: csakis az USA veheti le a sakktábláról

Ha Biden megmarad a Fehér Házban, akkor alkut ajánlhatnak a magyar Napóleonnak: Elba vagy Szent Ilona?! Ha a magyar miniszterelnök – a korrupciós bizonyítékok súlya alatt – vállalja, hogy a polgárháborút elkerülve csendben lelép a színről, akkor a lopott vagyon egy részét megtarthatná. Ha viszont kekeckedik, akkor jöhet Szent Ilona: búbánatos száműzetés valahol a világ végén, a dollármilliárdok helyett szerény megélhetés diszkrét megfigyelés mellett.

Ha Trump jön, akkor az USA miatt folytathatná politikailag sikeres és gazdaságilag kudarcos rendszerét, de kérdés, hogy meddig?

Eddig ugyanis mindig sikerült megvennie a választópolgárok többségét néhány jólirányzott adománnyal: rezsicsökkentés, tizenharmadik havi nyugdíj, családi kedvezmények stb.

Miután az Európai Unió befagyasztotta a pénzeket, a kassza kiürült, mert az orosz és kínai pénzek csak a tolvaj elit finanszírozására elegendőek, a szavazópolgároknak már nem jut semmi. A mostani európai választáson ez még csak kínos lehet, de 2026-ban az országos választáson már katasztrófa következhet, ha Orbán Viktor nem tud megint kiosztani vagy 1500 milliárd forintot mint 2022-ben, sőt ennél többre lesz szükség, mert a kormány által gerjesztett infláció már meghozta az európai árakat Magyarországra, de az európai bérek nélkül.

“Ha nyírni akarjuk a birkát, akkor etetnünk is kell”

– fogalmazta meg Mária Terézia császárnő, Magyarország királynője. Orbán szívesen követné ezt a példát csakhogy a magyar birka nem hízik és nem szaporodik: az Európai Unió legszegényebb és legkorruptabb államává váltunk. Orbán csak külső forrásból tudja finanszírozni rendszerét: Putyin modellje zsákutca – ezt a magyar miniszterelnök is jól látja. Ezért Münchausen bárót utánozza: saját hajánál fogva akarja kirántani magát a bajból. Tragikomikus végjáték egy valaha sokat ígérő politikusnak…

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .