Hírhamisításért feljelenti a közmédiát a DK

0
179

A The Guardian című brit napilapnak név nélkül nyilatkoztak az MTVA munkatársai. A közszolgálati média dolgozóinak sok mindenhez hozzá kellett szokniuk az elmúlt nyolc évben, azt azonban, amire a választást megelőző hetekben-hónapokban kényszerültek, már ők sem bírták elviselni és kitálaltak.

Példaként a münsteri gázolást említették, amiről úgy kellett beszámolniuk, mint iszlám fundamentalista terrorakcióról, holott akkor már tudott volt, hogy a tettes egy zavart idegállapotú német férfi. Ez nyilvánvaló és tudatos hazugság volt.

Az MTVA kampányban terjesztett hazugságai és álhírei kimerítik a választás rendje ellen elkövetett bűncselekmény, illetve a hivatali visszaélés bűntettének tényállását, ezért a Demokratikus Koalíció büntetőfeljelentést tesz. A DK-nak nincsenek illúziói, nem gondolják, hogy Polt Péter legfőbb ügyész pártszolgálatos gyakorlatával szakítva ezúttal érdemi nyomozásba kezd, a feljelentés egyedüli célja, hogy amint a jelenlegi legfőbb ügyész megbízatása megszűnik, és az ügyészség visszatér eredeti feladatához, a bűnüldözéshez, a lezajlott választási kampányban közpénzből és kormányzati felbujtásra elkövetett szégyenletes bűntettek haladéktalanul üldözhetőkké váljanak.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..