Kiszivárgott adóváltozások

0
743

További áfa-, jövedelemadó- és járulékcsökkentésről dönthetnek ősszel az Országgyűlésben, s változhat az adózás rendje 2018-tól – írja a Figyelőre hivatkozva a hirado.hu. Akár többszázmilliárd forintos költségvetési bevételről is lemondana a kormány.

A Figyelő szerint négy fő iránya lesz az adóváltozásoknak, ebből az egyik lenne egy új, a mostanit felváltó adózás rendjéről szóló törvény (Art.), a másik pedig egy újabb adócsomag. Ezekről kevés konkrétumot ismertet a Figyelő, azon kívül, hogy tudomása szerint novemberig minden változtatást elfogadhatnak. A minisztérium szerint a törvénycsomagok változtatásának előkészítése folyik, jelenleg a módosító indítványokat várják.

A hetilap cikkében Domokos Lászlónak, az ÁSZ elnökének korábbi javaslatával kapcsolatban figyelmeztet: az áfa csökkentésével rendkívül körültekintően kell eljárni, mert az rendkívül érzékeny adónem, és megbolygatása akár százmilliárdos kiesést is okozhat a költségvetésből.

Önálló adótárca lesz?

Új, az adóigazgatást felügyelő tárca jöhet létre a Figyelő szerint. Ezt arra hivatkozva írja, hogy az NGM kérdéseikre adott válaszában úgy fogalmazott: „az adópolitikáért felelős miniszterre, illetve a NAV-ot irányító miniszterre a törvénynek az adóhatóságra vonatkozó rendelkezéseit megfelelően alkalmazni kell”.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .