Három év börtön Trump személyes ügyvédjének

0
1363
Michael Cohen
Flickr

Michael Cohen vádalkut kötött és ezért úszta meg három évvel azt, hogy éveken át „fedezte Donald Trump rossz cselekedeteit”. Konkrétan három ügyben ítélte el a bíróság: két esetben azért, mert hallgatási pénzt fizetett ki két nőnek, akik szexuális kapcsolatban álltak Donald Trumppal, az elnökjelölttel. A harmadik elismert bűncselekmény, hogy Michael Cohen hazudott a kongresszusnak Washingtonban a kampány pénzekről. A két nő: Stormy Daniels és Karen McDougal korábban pénzért állt szexuális kapcsolatban Donald Trumppal, aki akkor még csak dúsgazdag üzletember volt. Később a választási kampány idején gondolt arra, hogy kínos lehet a nők vallomása az elnöki esélyeire. Ezért megbízta személyes ügyvédjét, hogy fizesse le őket! A nők szép pénzt kaptak azért, hogy ne rontsák Trump választási esélyeit. Miután Donald Trumpot megválasztották, a nők úgy érezték: lejárt a hallgatás ideje, és beszélni kezdtek. Stormy Daniels még könyvet is kiadott, melyben

Trump mini nemi szervéről írogatott

Mindez nem zavarta az Egyesült Államok elnökét abban, hogy jelezze: nyolc évig kíván a Fehér Ház lakója maradni. Vagyis újra a választópolgárok elé áll 2020-ban is. Michael Cohen már aligha lesz részese ennek a kampánynak.

Vajon mit árult el Cohen Trump orosz kapcsolatairól?

Az FBI különleges csapata továbbra is vizsgálódik Trump orosz kapcsolatai iránt. Ellenfele, aki elbukta a választást, azt állította: az oroszok segítettek a győzelemben. Hillary Clinton állítását bizonyítékokkal nem tudta alátámasztani, de Mueller egykori FBI főnök, aki a Trump elleni vizsgálatot vezeti rájött sok érdekes dologra. Michael Cohen ügyvéd is elmondhatott egyet és mást hiszen egy időben nagyon is közel állt Donald Trumphoz. Az amerikai elnök közölte: nem izgul emiatt. Nem tart az impeachment-től – mondta a Reuters hírügynökségnek adott exkluzív interjújában. Az impeachment az a jogi eljárás, melyet a washingtoni kongresszus indíthat meg az elnök ellen, hogy eltávolítsa őt a Fehér Házból. Miután Trump pártja, a republikánus javította pozícióit a szenátusban az elmúlt választások során, ezért az impeachment lehetősége jelentős mértékben csökkent. Ennek ellenére a demokrata ellenzék sok borsot törhet Donald Trump orra alá, mert többséget szerzett a képviselőházban. Ez az impeachment-hez kevés, de ahhoz bőven elegendő, hogy kellemetlen kérdéseket tegyenek fel Donald Trumpnak orosz kapcsolatairól, melyekről érdekes dolgokat árulhatott el Michael Cohen ügyvéd.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .