Élő közvetítés a Parlament elé meghirdetett tüntetésről

0
8945
facebook

A tüntetők az este csaknem teljesen megtöltötték a Kossuth teret.

A tegnap kezdődött tiltakozások a rabszolgatörvény és az elnyomás ellen folytatódnak a Kossuth téren. Élőben a Mércén!Szöveges közvetítésünket itt olvashatjátok: https://merce.hu/2018/12/13/ma-is-tuntetnek-a-kossuth-teren-a-rabszolgatorveny-ellen-percrol-percre

Közzétette: Mérce – 2018. december 13., csütörtök

Délután még elhagyták a teret, majd a Margit híd, a Bem rakpart és a Lánchíd érintésével visszatértek a parlament elé.

MTI Fotó: Balogh Zoltán

A tüntetők egy része nekiment a rendőrsorfalnak, valaki füstgránátot dobott a rendőrök közé, a rendőrök erre könnygázzal kezdtek oszlatni. Egy tüntetőt előállítottak hivatalos személy elleni erőszak gyanúja miatt. Két rendőr megsebesült.

MTI Fotó: Mónus Márton

Éjfél körül a tüntetők elkezdte kivonulni a Kossuth térről, kisebb csoportokban többfelé indultak. Az EMMI épülete előtt néhányan dulakodtak a rendőrökkel, akik sok könnygázt vetettek be. A Nyugati pályaudvarnál is dulakodás volt, mert a tüntetők megpróbálták elállni a villamos és a busz útját. A Király utcánál és a körúton több tüntetőt igazoltattak, voltak akiket előállítottak.

MTI Fotó: Mohai Balázs

Pénteken és vasárnap is lesz tüntetés Budapesten.

Az este élő adásban fújták arcon könnygázzal az ATV riporterét:

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .