Gruevszki a Seychelle-szigeteken

0
3038
a Nova TV felvétele

A macedón Nova TV most találta elérkezettnek az időt, hogy egy 2012-ben készült pár perces filmet tegyen fel a világ legnagyobb videómegosztójára. A Nova honlapján azt írja, hogy annak idején azt a kormánypropagandát akarták megcáfolni a többezer dolláros nyaralás képeivel, hogy Nikola Gruevszki miniszterelnök szerény életmódot folytat és egész idejét a macedón nép felvirágzásának szenteli.

Európa egyik legszegényebb országában ugyanis egy ilyen üdülés valóban szemet szúr és csak a leggazdagabbak engedhetik meg maguknak. Később sokkal több turpisság is kiderült a magyar miniszterelnök és az orosz elnök barátjáról. Például a 600 ezres Mercedes, a családi vagyon hatalmas méretű gyarapodása, választási csalások sorozata, több tízezer ember törvénytelen lehallgatása.

Ha nem is a Seychelle-szigetekre, de a Magyarországra szökését a magyar hatóságok tevőlegesen segítették, az ország diplomáciai tevékenységét közönséges gépkocsi használatra silányították. Egyik balkáni országból a másikba szállították a bukott és jogerősen elítélt volt macedón miniszterelnököt. Magyar diplomaták egy bűnöző szöktetését szervezték meg. Ez még akkor is színtiszta igazság, ha a magyarországi hatóságok görcsösön ragaszkodnak ahhoz, hogy Macedóniából való kijutásához semmi közük. Viszont miután (valószínűleg a zöld határon, tehát illegálisan) bejutott a szomszédos Albániába a magyar külügy (meg a többiek) átvették a mentőangyal szerepét.

Egy silány „kémtörténet” dilettáns szereplőkkel.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .