Fideszes kamujelöltek – Jobbikos törvényjavaslat

0
702
Erdei Sándor, alias Rokker Zsolti.

Az, ami a miskolci időközi önkormányzati választáson történik, mutatja, mire számíthatunk a jövő évi önkormányzati választáson: kamujelöltekre, név-dublőrökre, akik csak azért indulnak el, hogy az esélyes ellenzéki jelölttel azonos nevükkel összezavarják a választókat, és győzelemre segítsék a Fideszt – szögezi le a Jobbik közleménye.

A Kubatov-lista új funkciót kapott. Így indul el a miskolci választáson a Jobbik által is támogatott Erdei Sándor ellen nemcsak a Fidesz hivatalos jelöltje, de egy ongai fideszes aktivista és egy nyékládházi Erdei Sándor is „függetlenként”. Utóbbit sajtóhírek szerint Tállai András szállította a miskolci fideszes megsegítésére – olvasható a Jakab Péter országgyűlési képviselő által jegyzett dokumentumban.

Mint a Független Hírügynökség beszámolt róla, július 15-én időközi önkormányzati választást tartanak Miskolcon. Az április országgyűlési választáson győztes Hubay György megüresedett helyé kell betölteni.  A kormányzópártok jelöltje mellett a Munkáspárt is indít jelöltet, miközben az MSZP, a Jobbik, a DK, a Momentum, az LMP és a Párbeszéd függetlenként azt az Erdei Sándort támogatja, akit korábban az akkor még létező Slágerrádió Rokker Zsolttijaként ismerhettek a hallgatók. Erdei Zsolt a Független Hírügynökségnek adott interjújábanerről azt mondta: „Álszentség nélkül állíthatom, hogy valóban példátlan támogatást élvezek a pártok részéről. Már csak a Fidesz hiányzik, akkor lenne Magyarországon egy olyan jelölt, aki mögé mindenki be tud állni, megmutatva, hogy nem a politikai hovatartozás a fontos, hanem az a segítő szándék, hogy valaki szeretne tenni a környezetért, az emberekért”.

A Jobbik közleménye emlékeztet arra, hogy

az újabb legalizált választási csalás ellen benyújtotta törvényjavaslatát, mely lehetővé teszi a névazonos jelöltek ragadványnévvel való megkülönböztetését, hogy a választók valóban az általuk támogatott jelöltre adhassák le a szavazatukat a névrokon jelölt helyett.

A párt felszólítja a Fideszt: a jövő évi választások tisztasága érdekében támogassa javaslatunkat, a miskolci időközi voksoláson pedig tiszteljék meg azzal a választókat, hogy visszahívják a fideszes kamujelölteket.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .