Felgyújtotta magát egy férfi Varsóban

0
460

Csütörtökön egy hivatali épület előtt gyújtotta fel magát egy férfi Varsóban – jelentette szemtanúkra hivatkozva a francia hírügynökség.

Az esetet később megerősítette a lengyel rendőrség is – írja az MTI. A férfi nem halt meg, de állapota súlyos, kórházban kezelik. Valószínűleg politikai tiltakozás állhat a háttérben, amire abból következtetnek, hogy kormányellenes röplapokat találtak mellette a földön.

Az iratok szerzője tiltakozik például az ellen, hogy “a hatalom korlátozza a polgári jogokat… megsértik a demokrácia szabályait… az alkotmányt… megsemmisítik a bíróságok függetlenségét és az alkotmánybíróságot”. A röplap felszólítja a kormánytöbbséget vezető konzervatív Jog és Igazságosság pártot, hogy működjön a demokratikus jogállam keretei között.

Azt még nem lehet tudni, hogy az ismeretlen férfi-e a röplapok szerzője, és hogy tényleg politikai tiltakozás miatt gyújtotta-e fel magát, az ügyet ugyanis még vizsgálják – mondta egy rendőrségi szóvivő.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .