Ezt válaszolta a DK Botkának

7
904

A DK közleményben válaszolt Botka László beszédére. Azt írják: Botka a győzelem helyett a vereség forgatókönyvét hozza.

Gréczy Zsolt szóvivő azt írja, hogy a teljes körű együttműködésről tárgyaló demokratikus ellenzéki pártokat “egy hajszál választotta el a végső megállapodástól” 2016 decemberében. Ekkor jelentkezett be Botka László közös miniszterelnök-jelöltnek, a párt szerint azt állítva a kezében van a győzelem forgatókönyve – eszerint az ő feltételei alapján kellene összeállítani a közös listát és elosztani az egyéni választókerületeket. A tárgyalások megszakadtak.

Gréczy szerint

Botka a bejelentkezésétől eltelt 9 hónapban egyetlen ellenzéki pártot sem tudott meggyőzni igazáról.

Azt írja: „A végső megállapodástól messzebb vagyunk, mint 2016 decemberében. Ha ez így folytatódik, a győzelem forgatókönyvéből a vereség forgatókönyve lesz.”

A demokratikus ellenzéki pártok a legfontosabb kérdésekben egyetértenek; szakmai értelemben az ellenzék kész a közös kormányzásra – áll a közleményben. De ehhez még be kell bizonyítani alkalmasságukat a közös kormányzásra. A DK szerint

„az MSZP miniszterelnök-jelöltje ezidáig nem volt képes ezen működőképes, politikai, vezetési egység megteremtésére”.

Mai beszéde szerintük azt bizonyítja, hogy nem tudta beismerni eddigi kudarcát, „Hiába vannak szép mondatok, programelemek a jövő Magyarországáról, ha ahhoz pártján kívül senkit nem tud megnyerni” – írják. Szerintük ehhez kompromisszumokra van szükség.

A DK szerint Botkának még nem fogyott el az ideje, de „téved ha azt hiszi, hogy a választók nem büntetnek bennünket azért, hogy a közös alternatíva bemutatása helyett hónapok óta számukra érdektelen viták uralják a közéletet”.

7 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Sajnos nem láttam, hallottam, az ATV.-n közvetített Botka beszédet.De úgy tűnik nem hajlandó a realitás talajára lépni.Én 3.megoldást látok,1.Botka revídíálja a nézetét Gyurcsánnyal kapcsolatban.2.Betegségre hívatkozva lépjen vissza.3.Molnár Gyula párt elnök,és az elnökség hívjon össze rendkívüli Kongresszust,Botka visszahívására,amely előtte megállapítja ,hogy eddig semmit nem tett a 2018.as választás megnyerésének ÉRDEKÉBE SŐT MESSZEBB VAN A GYŐZELEM MINT VOLT!!!!!

  2. Sajos teljesen eggyetértek Józseffel teljes mértékben !! Botka épp olyan mint Órbán. Hatalom éhes,mindenárom mindenek elött Ő,nem az Ország akaratát teremti elörébb !!Akitől fél,elakarja távolítani,nem gondol bele,hogy igy nem lessz váltás !

  3. Botka teljesen alkalmatlan. Ha az MSZP azt akarja, hogy ne legyen teljes bukás, azonnali hatállyal vissza kell hívni Botkát. Egy csuti báb, alkalmatlan minden kompromisszumra, saját magát favorizálja és szerintem a csutival paktumot kötött. Szétzülleszti a baloldalt.

  4. Én is egyetértek Horváth Úrral.
    Mióta Botka a miniszterelnök-jelölt nemhogy nőtt volna az MSZP támogatottsága, hanem tovább csökkent.
    Ezt nem veszik észre?

  5. Gyurcsány a momával”Bokrossal” való összeállása a vereség záloga. Aki kicsit is érti a választási logikát, tudja, hogy a közös jelölt külön lista egyenlő a bukással. Nézzünk egy példát kb minden VK 80.000 emberből áll. kb fele megy el szavazni azaz 40.000 ember. A fidesz úgy állította be a területi határait, hogy minimum 20.000 szavazata legyen. Most megoszlanak a szavazatok az ellenzékben így nagy a különbség az első és a második hely között. A fideszes találmány , hogy a győztest is kompenzálni kel. Tehát ha van a fidesznek 20.000 szavazata a másodiknak meg 11.000, a harmadiknak meg 90000. Akkor a kompenzációs listára nem csak a 9 ezer és a 11 ezer szavazatot elérő pártok jutnak be hanem a fidesz is 8999 el. A 93 mandátum tehát ezek szerint oszlik meg 9,9,11. Nézzük azt ha, csak egy jelölt van a fideszessel szemben 20.000 fidesz szavazatra a másik párt is kap 20.000 et. A fidesz veszít pár db szavazattal, így a fidesz a kompenzációs listára 20.000 szavazatot tölt fel az ellenzék meg párat. Nézzük azt ha a fidesz is veszít a táborából , nem lesz csak 10.000 szavazata, mert a fideszesek otthon maradnak. Akkor 20.000 ugyebár az egy ellenzékinek 10.000 a fidesznek, vagy is a kompenzációs listára felkerül az ellenzék 9999 szavazata míg a fideszeseknek 10.000. NA A DK PONT EZT A 9999 szavazatot akarja tovább darabolni, mivel külön listát akar! És én csak egy olyan példát hoztam ahol, 1 jelölt van, de olyan nem lesz mert a jobbik és a momentum és az lmp is indít meg a kamu pártok. NA érthető, miért a Botka program csak a kormányváltó program?

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .