Ez volt ma – 2017. szeptember 28.

0
753

Az őcsényi menekültellenes hisztériát nem a kormány okozta, hanem a magyar társadalom „eleve ilyen. Legalább is Lázár János szerint; terrorizmusra is szűrik októbertől a cégeket: már 300 ezernél nagyobb összegű utalásokra is vonatkozik az új előírás; Orbán levitézlett délszláv ellenzéki vezetőkkel találkozott Ohridban és meghalt Hugh Hefner, a Playboy alapítója és a világ egyik legnagyobb hedonistája.

„Eleve ilyen a magyar társadalom”

Ezt mondta, többek között Lázár János miniszter szokásos csütörtöki sajtótájékoztatóján, miután a 444 újságírója szembesítette azzal, hogy Őcsényben totális hisztéria tört ki, amikor kiderült, a helyi panziós felajánlására menekülteket pihenhettek volna a vendégházban néhány napig.

Forrás: MTI

A panziós meg a civil szervezet el sem mondhatta, mit terveznek. Olyanok hangzottak el, hogy

EZEK ÁLLATOK, NEM EMBEREK. TERRORISTÁK, ROBBANTANI FOGNAK, MEGERŐSZAKOLJÁK A GYEREKEKET.

Lázár úgy gondolja,

A KORMÁNY ÁLTAL SOROZATBAN INDÍTOTT MENEKÜLTELLENES KAMPÁNYOKNAK NINCS SZEREPE AZ ILYEN INCIDENSEKBEN:

Eleve ilyen a magyar társadalom.

 

Terrorizmusra is szűrik a cégeket

Októbertől bankoknak, ügyvédeknek, könyvelőknek, ingatlanosoknak és több szolgáltatónak pénzmosás és terrorizmus-finanszírozás elleni belső szabályzatot kell készíteniük, ezután ügyfeleiket átvilágítaniuk. A legalább tucatnyi felvett adatot pedig egy központi nyilvántartásba kell továbbítaniuk. Ugyanezen szolgáltatói körnek nyilatkoztatniuk kell ügyfeleiket arról, kik a végső tulajdonosok.

Lehet, hogy sokan lesznek mérgesek. Forrás: Pixabay

PÉLDÁUL A 3,6 MILLIÓ FORINTOT ELÉRŐ ÉRTÉKŰ ÜGYLET MÁR BELEESIK EBBE A KÖRBE. UGYANÍGY JÁR, AKI VAGY AKINEK CÉGE 300 EZER FORINTNÁL NAGYOBB ÖSSZEGET UTAL ÁT MÁSNAK.

S ha még ez se lenne elegendő, ugyancsak októbertől – s szintén a pénzmosási törvény alapján – nagyobb részt az előbb említett szolgáltatói kör (ügyvédek, bankok, könyvelők) dolga azzal is bővül, hogy

nyilatkozatot kérjenek céges klienseiktől

arról, kik a tényleges tulajdonosok, és ezt feltöltsék egy központi nyilvántartásba. A cél egy olyan uniós adatbázis készítése, amely felfedi a rejtett cégtulajdonosok kilétét.

Orbán levitézlett délszláv ellenzéki vezetőkkel találkozott Ohridban

Gruevszki miatt majdnem polgárháborús helyzet alakult ki Macedóniában. A volt miniszterelnök ugyanis egyszerűen nem akarta átadni a hatalmat a választások után az elegendő mandátummal rendelkező balközép koalíciónak. Janez Janša közismert szlovén politikus, az ország önállósága óta az első volt miniszterelnök, aki korrupciós vádak miatt börtönbe került.

Forrás: MTI

Magyarország és Európa érdeke, hogy a balkáni migránsútvonal zárva maradjon, és mivel ebben a tekintetben Macedónia kulcsfontosságú ország, mi azokkal a macedóniai erőkkel működünk együtt, amelyek ilyen politikát folytatnak – hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök a macedóniai Ohridban.

A magyar kormányfő a sajtótájékoztatót megelőzően munkaebéden vett részt Nikola Gruevszki korábbi macedón miniszterelnökkel, a jobboldali ellenzék vezetőjével, valamint Janez Janša egykori szlovén kormányfővel, az ellenzéki, jobbközép Szlovén Demokrata Párt (SDS) elnökével.

Orbán Viktor a macedón városban úgy fogalmazott, hogy a modern kori népvándorlás hatalmas tömegeket kerget, nyom Európa irányába, és az egyik út, amelyen a több tízmillió ember a kontinensre indul, a balkáni útvonal.

Meghalt a Playboy alapítója

Hugh Hefner, 91 éves korában hunyt el.

A Playboy Enterprises szerint Hefner otthonában, természetes okokból hunyt el. Lakása konyhájában kezdte el készíteni 1953-ban a Playboyt, mely a világ legnagyobb példányszámban eladott férfimagazinja lett, fénykorában hétmilliót is megvettek belőle havonta.

„Sokaknak fog nagyon hiányozni” – idézte a BBC Cooper Hefnert, a lapalapító fiát, aki apját

a szólásszabadság, a polgári jogok és a szexuális szabadság” szószólójának nevezte.

A médiában betöltött szerepe mellett hedonizmusáról is közismert lett, házas- és élettársai között lapja sok modellje tűnt fel.

UTOLJÁRA 2012-BEN, 86 ÉVES KORÁBAN NŐSÜLT MEG,

a nála majdnem hat évtizeddel fiatalabb Crystal Harrist vette feleségül.

Nagy teret adott az interjúknak, leghíresebb megszólalói között ott volt

Martin Luther King Jr, John Lennon és Fidel Castro

is, szerzői között Norman Mailert és Ray Bradburyt is megtaláljuk.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .