Ez volt ma – 2017. november 2.

0
1009

A katalán függetlenség, az M3-as metró felújításának részletei, és a tovább dagadó szexuális zaklatási botrány volt a téma november 2-án, csütörtökön.

TGM: Az etnikumok mindenütt egymás ellen fordulnak

Az etnikumok nem akarnak többé együtt élni. Se más nemzetiségűekkel, se bevándorlókkal. Még a katalánok sem, akiknek a jogairól a kelet-európai nemzetiségek csak álmodhatnak. A székely autonómia csak az eddigi európai egyensúly teljes fölborulásával válhatnék lehetségessé, de ez utóbbi már az államhatárokat is szétszaggatná – mondta Tamás Gáspár Miklós filozófus a FüHü-nek.

Van, amiben Soros György egyetért a magyar kormánnyal

Soros-terv nem létezik, az csak a választási kampány része, a nemzeti konzultáció hazugságokra épül, és az sem igaz, hogy uniós tisztviselők „vannak Soros György zsebében” – ezt mondta a FüHü-nek Csontos Csaba, a Nyílt Társadalom Alapítvány magyarországi szóvivője. Arról is kérdeztük, hogy Soros-ügynöknek tartja-e magát, de az is kiderült, hogy hiába szidja a magyar kormány Soros Györgyöt, a nemzetközi fórumokon néhány pontban ugyanazt vallják.

Bayer Zsolt és libsiző barátai

A FüHü is megírta, hogy Bayer Zsolt blogján tette közzé Kerényi Miklós Gábornak, az Operettszínház volt igazgatójának, jelenlegi főrendezőjének azt a közleményét, amelyben azt állítja, hogy nem igazak a vele szemben felhozott vádak. Bayer most hiányolja, hogy – ahogyan ő fogalmaz – miért hallgat ilyen feltűnően a libsi-balos propagandasajtó ebben az ügyben? Legújabb blogbejegyzésében azt is állítja, hogy közel húsz színházi ember hívta fel azzal, hogy amit Kalmár Péter állít igaz. Arra is volt magyarázatuk Bayer szerint, hogy miért ez a nagy csönd az ügyben…

Máris késik a metrófelújítás

November 6-án, hétfőn zárják le a 3-as metróvonal Újpest-városközpont és a Lehel tér közötti szakaszát, és az érintett hat állomás felújítása várhatóan egy évig tart – közölte Tarlós István főpolgármester csütörtökön. Eddig azonban úgy volt, hogy 4-én, szombaton zárják le a metrót – még csütörtök reggel is erről tájékoztatta az utazóközönséget hangosbeszélőkön a BKK. A felújítás ideje alatt a metró hétköznap este fél kilencig csak Kőbánya-Kispest és a Lehel tér között közlekedik, esténként és hétvégenként a teljes vonalon pótlóbuszok szállítják majd az utasokat.

Dustin Hoffmann is célkeresztben

Dustin Hoffmant is szexuális zaklatással vádolják Hollywoodban. A népszerű írónő, Anna Graham Hunter egy 32 éves történetet emleget fel, amikor gyakornokként az Ügynök halála forgatásán járt, és Dustin Hoffmann ízléstelenül viccelődött vele, illetve fogdosta is. Abban az időben az ilyen viselkedések mindennaposak voltak a forgatáson a nő szerint, de a színész bocsánatot kért.

Letartóztattak nyolc katalán kormánytagot

Előzetes letartóztatásba helyezte az eltávolított katalán kormány nyolc tagját a spanyol központi büntetőbíróság csütörtökön. Carmen Lamela bíró döntését azzal indokolta, hogy fennáll a szökés, a bűnismétlés és a bizonyítékok megsemmisítésének veszélye.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .