Európai vezetők találkozóján zaklatták a svéd külügyminisztert

0
1106

Margot Wallström svéd külügyminiszter azt mondta, hogy az asztalszomszédja tapogatta európai vezetők egyik találkozóján, évekkel ezelőtt.

„Megerősíthetem, hogy a szexuális zaklatás a legmagasabb politikai szinten is létezik, és saját magamnak is volt ilyen tapasztalatom”

– mondta Margot Wallström, aki korábban az Európai Bizottság alelnöke és az intézményközi kapcsolatokért és a kommunikációért felelős biztosa volt.

Személyes részletekről nem akart beszélni. Annyit mondott: „Egyszer csak egy kezet éreztem a combomon. Az asztalszomszédom elkezdett tapogatni. Ez teljesen szürreális.”

Akkor még José Manuel Barroso volt az Európai Bizottság elnöke, akit tájékoztattak az esetről. Barroso elfogadhatatlannak nevezte, ami történt, de a svéd külügyminiszter nem tudja, beszélt-e a zaklatóval. Margot Wallström azt mondta:

Valósággal sokkoltak a történtek.”

Egy másik európai vezető, Vera Jourová, az EU igazságügyért felelős biztosa is ma beszélt arról, hogy korábban szexuális zaklatás áldozata volt.

Egyre több ilyen ügy derül ki, Harvey Weinstein amerikai producer botránya után. Magyarországon is egyre többen írják meg, mi történt velük, erről itt olvashat.

Egyre több magyar színésznő számol be zaklatásról

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .