Észak-Korea lóversenyen szerez kemény valutát

0
815

Nagyszabású lóverseny-sorozatot rendeztek a hétvégén a Mirim lovas verseny parkban – számolt be büszkén a hivatalos hírügynökség Észak Koreában. Pedig korábban hároméves börtön járt a lóversenyes fogadásért.

Változnak az idők, mert Észak Koreának mind nagyobb szüksége van kemény valutára, amelyet azután a nukleáris és rakétafejlesztési programra fordíthat.

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa az elmúlt hónapokban számtalan szankciót hozott a világtól elzárkózó kommunista rendszer ellen, amely gyors ütemben fejleszti nukleáris csapásmérő képességét. Ráadásul az ifjú diktátor, Kim Dzsong Un rendszeresen háborúval fenyegeti a világot.

A szankciók létfontosságú valutaforrásoktól fosztották meg Észak Koreát,

mely ezért legalizálta a lóversenyt.

Fogadni ugyanis eddig is lehetett a lóversenyeken Észak Koreában, de csakis kemény valutával rendelkező külföldieknek. A pénztárnál most is ragaszkodnak a kemény valutához vagyis az ország saját pénzével nem lehet fizetni, dollárral és jüannal viszont igen.

Amerikai dollárt vagy kínai jüant a feketepiacon lehet szerezni, amely mind terjedelmesebb. Ezért eddig mindig igazolványt kértek a lóverseny-pénztárnál a kemény valuta mellé. Ennek most vége, a feketepiac királyai immár törvényesen tehetik kockára pénzüket.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .