Embertelen emberkereskedő pere Texasban

0
385

Légkondicionálás nélkül szállított migránsokat Mexikóból az Egyesült Államokba egy 60 éves kamionsofőr, akinek a pere hétfőn kezdődik San Antonioban.

A sofőrt egy parkolóban állították meg a rendőrök. Amikor a pótkocsi ajtaját kinyitották, akkor vagy harminc elcsigázott migránst találtak. Kilencen közülük meghaltak. Az ok a hőhullám: Texasban csaknem negyven fok van jelenleg. A letartóztatás idején 37,8 fokot mértek a parkolóban egy Wal-Mart bolt előtt.

Trump elnök kampányt hirdetett az illegális bevándorlás ellen. Ezért a hatóságok most sokkal aktívabbak ezen a téren, mint korábban. Trump azt ígérte a választási kampánya során, hogy falat épít a mexikói határ teljes hosszában, hogy így akadályozza meg a migránsok bejutását az USA-ba. Egyelőre nem sikerült megvalósítani ezt az elképzelését, mert az Egyesült Államok költségvetésében erre nem találtak elég pénzt.

Trump Mexikóból várt pénzt a kerítés felépítéséhez, de ott

egy nemzetközileg jól ismert karjelzéssel reagáltak.

Most a migránsok szörnyű sorsa kapcsán arra hívták fel az amerikai hatóságok figyelmét, hogy mindenkinek respektálnia kell az emberi jogokat. A migránsok azonosítása egyelőre folyamatban van, nagy részük valószínűleg mexikói állampolgár.

A hétfőn kezdődő pert nagy figyelem kíséri mind az USA-ban mind Mexikóban hiszen ilyen súlyos. a migránsokat érintő katasztrófa több mint tíz éve nem fordult elő az Egyesült Államokban.

 

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .